За два роки 1500 бенефіціарів в Луганській області отримали медичні ваучери та медичні гранти від Карітасу

За період реалізації проекту «Забезпечення базових потреб в різних секторах, включно з грошовою допомогою, особливо вразливих людей, що постраждали внаслідок конфлікту на сході України 2019-2021 рр.” благодійний фонд Карітас Донецьк з серпня 2019 по липень 2021рр. надав адресну допомогу бенефіціарам Станично-Луганського, Попаснянського та  Новоайдарського районів. Це понад 20 населених пунктів Луганської області, які знаходяться в зоні 0-5 км від лінії розмежування.

Мобільною бригадою Карітасу Донецьк було надано допомогу найвразливішим бенефіціарам, а саме: самотнім людям похилого віку, важкохворим, маломобільним мешканцям та малозабезпеченим родинам.

Загалом майже 1500 нужденних бенефіціарів отримали медичні ваучери та медичні гранти на загальну суму 5 млн грн. Таким чином, мешканці буферної зони отримали необхідні медикаменти, які не мали можливості собі дозволити внаслідок низької матеріальної спроможності, відсутності аптек та регулярного рейсового транспорту.

Наші бенефіціари щиро вдячні за всебічну допомогу, яку надає Карітас та за можливість підтримувати своє здоров’я в належному стані.

У період розповсюдження COVID 19, працівники мобільних бригад дотримувались підвищених заходів захисту та особистої безпеки, щоб уникнути можливого інфікування та не наражати на небезпеку бенефіціарів, тому працювали за новими протоколами.

Проект BasicNeeds реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини (GMFA).

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: http://caritas.ua/donate/