В Івано-Франківську об’єднують зусилля задля соціальної інтеграції людей з інвалідністю

За круглим столом зібралися душпастирі, міська влада, соціальні працівники та благодійники. Останні, зокрема в Івано-Франківському “Карітасі”, особливо акцентують увагу на соціальну інтеграцію молоді з інвалідністю в сільській місцевості. У більшості випадків, кажуть, вони залишаються зі своїми проблемами наодинці.

Окрім доступності та соціалізації, важлива і матеріальна складова, кажуть в держустановах. І наголошують, задля підтримки людей з інвалідністю, міська влада постійно ухвалює низку програм.

До речі, Карітас Івано-Франківськ вже 10 років системно займається вирішенням проблем соціалізації дітей та молоді з особливими потребами. Для них в Івано-Франківську на базі Карітасу в селі Крихівці працює Центр дозвілля та соціальної адаптації. А з 2012 року активізувалась робота над створенням груп самодопомоги в 6 районах Івано-Франківської області.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: http://caritas.ua/donate/

Categories: News | Video | Відео | Новини