Турбота про здоров’я людей – в пріоритеті роботи мобільної бригади Карітасу

Допомога тим, хто її потребує, надихає. Якщо є можливість зробити життя людей, які мешкають у буферній зоні, трохи легше – Карітас завжди прийде на допомогу.

У с. Старий Айдар Щастинського району, яке знаходиться у зоні 0-5 км від лінії ведення бойових дій в Луганській області, мобільна бригада Карітасу Донецьк завершила видачу продуктових наборів найбільш нужденним мешканцям: самотнім людям похилого віку, маломобільним родинам з дітьми та багатодітним сім’ям.

Полуденна літня спека не завадила швидкій та якісній видачі гуманітарної допомоги, адже турбота про здоров’я бенефіціарів – в пріоритеті роботи мобільної бригади.

Також у місцевому клубі відбулася зустріч із психологом проекту Basic Needs, в ході якої учасники заходу спробували долати негативний психоемоційний стан шляхом творчості. В процесі створення літнього пейзажу учасники поринули у світ прекрасного та, самі того не помічаючи, почали більше посміхатися та навіть заспівали пісень.

В результаті дружньої групової роботи, учасники заняття отримали разом з чудовим настроєм та бажанням зустрітися знову якнайшвидше, яскравий літній, освіжаючий пейзаж, який прикрасить їхні оселі та нагадуватиме про те, що життя не тільки складне, але й сповнене прекрасними миттєвостями.

Дякуємо нашому постійному паливному партнеру мережі АЗК”Parallel”www.facebook.com/parallel.ua, в рамках проекту “Авто Добра”.

Допомога надається в рамках проекту “Забезпечення базових потреб в різних секторах, включно з грошовою допомогою, особливо вразливих людей, що постраждали внаслідок конфлікту на сході України 2019-2021 рр.”

У період розповсюдження COVID 19, працівники мобільних бригад дотримуються підвищених заходів захисту та особистої безпеки, щоб уникнути можливого інфікування та не наражати на небезпеку бенефіціарів, тому працюють за новими протоколами.

Проект здійснюється за підтримки міністерства Закордонних справ Німеччини (GMFA).

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: http://caritas.ua/donate/