Стратегії поведінки у конфліктних ситуаціях для мешканців буферної зони

Мешканці с. Комишуваха Сєвєродонецького району, яке знаходиться в зоні 0-5 км від лінії ведення бойових дій в Луганській області, щоденно піддаються різноманітним стресовим факторам, що позначається на погіршанні їх психоемоційного стану, а також провокує виникнення конфліктних ситуацій.

На початку місяця психологом проекту Basic Needs Карітасу Донецьк у м. Дніпро було проведено заняття, в ході якого учасники знайомилися з поняттям «конфлікт», вивчали його негативний вплив на загальний стан людини та стратегії поведінки у конфліктних ситуаціях. На цікавих практичних прикладах були розглянуті шляхи виникнення конфліктів та техніки їх вирішення.

Мешканці с. Вільхове Щастинського району, яке також розташоване в зоні 0-5 км від лінії розмежування, продовжували покращувати свій психоемоційний стан шляхом створення власного витвору мистецтва.

Учасники групи психологічної підтримки в теплій та дружній атмосфері виконали творче завдання – створили чудову квітучу сакуру, яка своєю яскравістю та реалістичністю доставила багато приємних емоцій. По закінченню заняття учасники поділилися своїми враженнями та виявили бажання продовжити подібні заняття й надалі.

Психологічна підтримка надається в рамках проекту «Забезпечення базових потреб в різних секторах, включно з грошовою допомогою, особливо вразливих людей, що постраждали внаслідок конфлікту на сході України 2019-2021рр.»
У період розповсюдження COVID 19, працівники мобільних бригад дотримуються підвищених заходів захисту та особистої безпеки, щоб уникнути можливого інфікування та не наражати на небезпеку бенефіціарів, тому працюють за новими протоколами.

Паливним партнером виступила мережа АЗК «Parallel» www.facebook.com/parallel.ua в рамках проекту «Авто Добра».
Проект здійснюється при підтримці Міністерства Закордонних справ Німеччини (GMFA).

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: http://caritas.ua/donate/