Продуктові набори та заняття з психологом для мешканців Сєвєродонецького району

Мобільна бригада Карітасу Донецьк надає допомогу найбільш вразливим категоріям населення у зоні 0-5 км. від лінії розмежування Луганської області.

В рамках проекту «Забезпечення базових потреб в різних секторах, включно з грошовою допомогою, особливо вразливих людей, що постраждали внаслідок конфлікту на сході України 2019-2021 рр.» 13.07-16.07.2021 року продуктову допомогу отримали 62 нужденні мешканці населеного пункта Світличне Сєвєродонецького району.

На сьогоднішній день територія навколо села замінована та існує загроза обстрілу кожного дня. Також відсутнє пряме транспортне сполучення  з районним центром. Тому допомога зі слів бенефіціарів вкрай важлива та необхідна. Мешканці щиро вдячні Карітасу за допомогу та підтримку.

15 липня для мешканців смт. Комишуваха Сєвєродонецького району було проведене групове заняття психологом проекту.

Цього разу було запропоновано практичне завдання з метою подолання тривожності через близькість військових дій, травматичних спогадів та  для покращення психоемоційного стану. Учасники групового заняття спробували свої сили у написанні яскравого пейзажу «Схід сонця».

В ході роботи у них помітно змінювався настрій: невпевненість у власних силах поступово змінилася на зацікавленість, задоволення від процесу та захват від результату. Учасники групи психологічної підтримки виявили бажання закріпити свої нові вміння на наступній зустрічі.

Отже, ефект від проведеної творчої роботи надихає людей, надає сил та впевненості, що вони можуть знаходити позитивні миттєвості в тривожному сьогоденні, а їх посмішки та світло в очах є тому підтвердженням.

Реалізація проекту в умовах карантину в України та  розповсюдження COVID19,  вимагає підвищення заходів захисту та особистої безпеки як працівників так і  бенефіціарів, тому мобільні бригади  працюють за  новими протоколами в рамках проекту: “Забезпечення базових потреб в різних секторах, включно з грошовою допомогою, особливо вразливих людей, що постраждали внаслідок конфлікту на сході України 2019-2021 рр.” за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини (GMFA).

Дякуємо нашому постійному паливному партнеру мережі АЗК”Parallel”www.facebook.com/parallel.ua, в рамках проекту “Авто Добра”.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: http://caritas.ua/donate/