Карітас організував випускний для дошкільнят Івано-Франківська

Їм лише по 5-6 років. Та в їхніх руках – уже перші документи про освіту. Упродовж трьох місяців понад два десятки франківських дошкільнят готувалися до першого класу. Разом із благодійним фондом «Карітас». Вчилися читати, писати і рахувати. Та найголовніше – взаємодіяти з однолітками. Це для багатьох із них також було вперше. Вміння зосереджуватися на навчанні та витримувати півгодинне заняття з педагогом теж прийшло не відразу.

Таки подорослішали, відзначають батьки нинішніх випускників. Іванофранківчанка Любов Васильчук із донькою відвідує «Карітас» давно. Каже, сюди їхню сім’ю привели життєві обставини. Жінка зізнається, не могла й подумати, що заняття з соцпрацівниками так допоможуть її дитині у розвитку. Уже 5 років “Карітас” готує дошкільнят до нового етапу у їхньому житті.

Курс “Впевнений школяр” діє на базі Центру соціально-психологічної допомоги для дітей, сімей та молоді. Окрім педагогів, з непосидами займалися психологи. Проводять арт-терапевтичні заняття. Із розвитку впевненості у собі та підвищення самооцінки.

Більшість дітей зізнаються, у школу таки хочуть. І хваляться набутими під час навчального курсу знаннями. Уже з вересня усі вони підуть у перший клас. А поки літо – мають час відпочити після інтенсивної дошкільної підготовки.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: http://caritas.ua/donate/

Categories: News | Video | Відео | Новини