Історія успіху з Карітасу Маріуполь

Нещодавно до фахівців “Простору підтрими” Карітасу Маріуполь звернувся по допомогу чоловік, 61 рік.

40 років тому, під час переїзду з Казахстану до Маріуполя, він загубив документи, і на руках в нього залишились тільки трудова книжка та свідоцтво про шлюб. Весь цей час чоловік нікуди не звертався, щоб відновити свої документи, якось жив, заробляючи на невеликих підробітках. Але пройшов час, і він опинився в дуже скрутному становищі, майже без засобів до існування. Тож він почув про Карітас, і вирішив звернутись до організації.

Кейс менеджер Простору Підтримки одразу проробила план допомоги людині. Спочатку фахівці закрили всі базові потреби чоловіка – підібрали необхідний одяг із соціального гардеробу, направили в соціальну їдальню Карітасу, щоб чоловік мав можливість харчуватись безоплатно якийсь час. А далі пішла душе кропітка робота з відновлення документів. На початку чоловіку допомогли написати звернення та заяву у поліцію про втрату документів. Склали та відправили лист-прохання до Карітасу Казахстану.

Звернулись до юристів з партнерської організації «Право на захист», щоб вони паралельно вели всі юридичні питання, стосовно запиту до міграційної служби, для отримання копії свідоцтва про народження з Казахстану. Коли нарешті свідоцтво було на руках у фахівців, за допомоги Бюро перекладів в Києві, його було перекладено на українську, і тепер залишалось звернутись зі всім пакетом документів до ЦНАПу, щоб отримати довгоочікуваний паспорт громадянина України.

Паралельно з цим представники Карітасу Маріуполь звернулись до пенсійного фонду, щоб чоловік отримав пенсію за віком. Наразі людина вже має пенсію, яка може допомогти закрити його базові потреби, але головне, за його словами, що він має паспорт України, і наразі відчуває себе повноцінним громадянином нашої країни, чого він чекав половину свого життя!

___

Кризовий центр працює в рамках проекту “Створення соціальних центрів для посилення можливостей подолання труднощів та розвитку потенціалу самодопомоги постраждалих від конфлікту людей і громад в Україні” за підтримки Карітасу Німеччини та Карітасу України.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: http://caritas.ua/donate/