Image

Завершені проекти вимушеним переселенцям та постраждалим від гуманітарної кризи в Україні:

0 Comments


1) Допомога населенню, яке постраждало від конфлікту на сході України (липень-жовтень 2014).
Карітас України отримав можливість надати допомогу потребуючим у Донецькій та Луганській областях за фінансової підтримки в розмірі 80.000 USD від Управління іноземної допомоги при стихійних лихах та Католицької Служби Допомоги (США). Зокрема, у липні було забезпечено понад 15.000 потребуючих людей у Слов’янську та Краматорську більш як 110 тоннами питної води. Також надано дезінфекційні засоби для закладів освіти та медицини у звільненому від терористів Слов’янську. На початку жовтня було організовано доставку більш як 19 тонн питної води до Вугледара для ще 800 потребуючих людей. На суму 9.600 USD було надано допомогу 70 одиноким людям похилого віку, які проживають у геріатричному пансіонаті в Донецьку: придбано гігієнічні засоби, медикаменти, обладнання. У Святогірську потребуючі переселенці отримали підгузники (500 упаковок для дітей та 100 для дорослих); теплу білизну (1000 комплектів для дітей та дорослих), гігієнічні набори (200 сімей), 800 ковдр та 360 комплектів шкільного приладдя для дітей, пральний порошок (814 переселенців і пральні у місцях компактного проживання).



2) Встановлення вікон у Слов’янську (вересень 2014-березень 2015).
Було встановлено 1204 вікна (скло та склопакети) у 367 будинках/квартирах для мешканців Слов’янська та передмість. Діяльність здійснювалась за підтримки Агентства Сполучених Штатів з міжнародного розвитку, бюджет становив 240.081 USD.
Також Карітас Австрії надав фінансову підтримку в розмірі 30.000 EUR для виконання відновлювальних робіт у навчальних закладах Слов’янська: нові вікна були встановлені в дитячому садку-інтернаті №6 “Рушничок” та проведено ремонтні роботи у дитячо-юнацькій спортивній школі.

3) Допомога постраждалим від гуманітарної кризи, які проживають у Харкові та області (вересень 2014-лютий 2015).
Понад 1200 переселенців стали отримувачами допомоги у вигляді продуктових наборів, теплових вентиляторів, комплектів білизни та рушників, теплих ковдр, комплектів посуду, гігієнічних засобів, дитячих книг та розвиваючих ігор. Також більш ніж 15 тон питної води було доставлено для мобільного містечка переселенців в Харкові. Додатково працівники Карітасу в Харкові надавали інформаційну, соціальну та психологічну підтримку переселенцям. Діяльність стала можлива завдяки фінансовій підтримці Карітасу Польщі, Відня, Франції, Іспанії, Італії, Німеччини, Католицької Служби Допомоги (США) та КНЕВА (Оттава, Канада), загальний бюджет склав 206.284 EUR.
Додатково для переселенців у Харкові та області український корпоративний донор виділив 50.000 грн. на закупівлю 460 упаковок підгузників та вологих серветок для сімей з немовлятами.

4)  Допомога вимушеним переселенцям на західній Україні (жовтень-грудень 2014).
Понад 450 переселенців з Криму та Донбасу, які проживають на західній Україні, отримали грошову допомогу на проживання та підготовку до зими. Проект став можливим за фінансової підтримки у розмірі 60.000 EUR від Карітасу Польщі.

5) Проект допомоги переселенцям на сході України у підготовці до зими (листопад 2014-березень 2015).
Відтак Понад 9000 переселенців, які тимчасово проживають у східних областях України (Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській), отримали грошову допомогу для оплати оренди житла, придбання теплого одягу, побутових речей, обігрівачів. Діяльність стала можливою за фінансової підтримки Управління іноземної допомоги при стихійних лихах та Католицької Служби Допомоги (США) загальним обсягом понад 1.378.494 USD.

6) Гуманітарні конвої з Польщі та Литви (грудень 2014-січень 2015).
Надання допомоги для більш як 5600 вимушених переселенців, які проживають в Харкові та Харківській області, стало можливим завдяки 150-тонному вантажу гуманітарної допомоги від польського уряду (більше – тут). Також цінним став 70-тонний вантаж гуманітарної допомоги від Карітасу Литви, – який був розподілений між переселенцями у Києві та Київській області, Донецькій та Луганській областях (Щастя та Рубіжне), Дніпропетровську та Дніпропетровській області, Артемівську (Донецька обл.), Харкові, Бердянську та Мелітополі.

7) На базі 6 регіональних організацій Карітасу у Львові, Івано-Франківську, Коломиї, Нововолинську, Дрогобичі, Сокалі з середини листопада 2014 до кінця травня 2015 року для майже 3000 потребуючих ми надавали допомогу, що передбачала покриття витрат на проживання та купівлю необхідних речей. Додатково переселенці отримували психологічну, юридичну та інформаційну підтримку, допомогу в працевлаштуванні. Здійснювалась така робота за фінансової підтримки організацій-членів Карітасу Європа та Католицької Служби Допомоги (США), загальний бюджет проекту сягає 403.350 EUR.

Попередньо з початку червня до кінця жовтня 2014 року для майже 4000 внутрішньо переміщеним особам з Криму та Донбасу, які переїхали на західну Україну, ми забезпечили покриття витрат на проживання та харчування, гігієнічні набори, психологічний та юридичний супровід,  допомогу у працевлаштуванні. Така діяльність була підтримана організаціями-членами Карітасу Європа та Католицькою Службою Допомоги (США) на суму 278.577 EUR.

8) У жовтні 2014 – лютому 2015 у київському, одеському та харківському Карітасах, також через регіональні організації на західній Україні впроваджувався проект допомоги для більш ніж 3000 вимушених переселенців з Криму і Донбасу: здійснювалось часткове покриття витрат на проживання та харчування, забезпечувались медикаменти і одяг, юридична та психологічна підтримка. Надання допомоги фінансово було підтримане Карітасом Німеччини, бюджет становив 822.792 EUR.

Categories: Новини

Залишити відповідь