Image

Завдяки Карітасу в Маріуполі з’явиться художня майстерня для дітей і дорослих

Новий арт-центр з повноцінним художнім навчанням відкриють для дітей та дорослих в Маріуполі. Майстерня розміститься на Лівобережжі приморського міста.

Майданчик для розвитку творчості з’явиться з ініціативи Арт-центру Карітасу Маріуполь.

За словами керівника проекту і викладачки Анни Нехеди, тут викладатимуть образотворче мистецтво дітям двох вікових категорій. Також планується створення профільного класу з вивченням живопису, малюнка, композиції та інших спеціальних дисциплін на рівні художньої школи.

«В нас є поглиблена програма на чотири роки. Наші викладачі професійні художники та дизайнери. Зараз нас четверо, і нам є чим поділитися з дітьми. Набір викладачів триває. Також буде сформована група «20+» для молоді і зрілого віку. Загалом, дітей 

ми навчаємо з п’ятирічного віку. Зараз заняття проходять в нашому центрі по вул. Нільсена. Аналогічну майстерню ми відкриваємо на території офісу фонду. Необхідність в цьому виникла, тому що у нас займається багато дошкільнят. Тим же, хто живе на «Східному», дістатися в центр міста дуже важко. Відкриття майстерні на Лівому березі завжди було актуальним і, так як у нас було приміщення, вирішили його задіяти таким чином»,  розповіла Анна Нехеда.

Вона додала, що за час існування Арт-центру при Карітасі Маріуполь художні навички тут отримали 80 дітей; відвідують заняття також і люди похилого віку.

У день відкриття, 11 липня, для бажаючих дітей 5-14 років пройдуть святкові безкоштовні групові заняття з образотворчого мистецтва. Записатися на них можна по телефону: 097-582-28-83.

Художня майстерня відкриється за адресою: пров. Банний, 4 о 14:00.

Categories: Новини

Залишити відповідь