Image

Завдяки благодійникам в Тернополі діє простір безпеки та розвитку для молоді з інвалідністю

0 Comments

За останніми статистичними даними, за 2018 рік у Тернопільській області проживає 67 644 особи з інвалідністю. Серед них 4137 осіб з інвалідністю після 18 років;

Молоді люди з інвалідністю, нажаль, залишені на узбіччі суспільного життя, часто приречені на життя у чотирьох стінах в повній ізоляції. Їхні родини повністю поділяють цей тягар, зазнають стигматизації з боку суспільства та стикаються з нерозумінням з боку оточуючих.

Проект «Соціальне середовище для молоді з інвалідністю», який реалізовувався Карітасом Тернопіль з 1 квітня по 31 серпня 2019 року, був спрямований на допомогу такій категорії молодих людей та їхнім родинам.

Завдяки доброчинцям, а саме отцю Джо Каулфілду з Ірландії та ТОВ «Арцингер Бондарєв Шкляр та партнери», бенефіціари проекту мали змогу щоденно у майстернях здобувати соціально необхідні навички, створювати нові соціальні зв’язки, покращувати свій психо-емоційний стан та бути включеним у групову роботу. Батьки та опікуни молоді з інвалідністю через участь у заходах змогли подолати соціальну ізоляцію, отримати підтримку та покращити свій психо-емоційний стан.

Загалом на діяльність проекту доброчинці пожертвували 121 670,00 грн.

Учасники проекту: 20 молодих осіб з інвалідністю віком від 18 років і старші.

Непрямі учасники проекту: 69 осіб (21батьків/опікунів, 9 волонтерів, 4 студентів, 31 працівників фонду, 4 працівників проекту.

Для батьків та опікунів було організовано «Клуб взаємодопомоги», в рамках якого проводились психологічні тренінги з подолання стресів, конфліктології, емоційного вигорання; тренінги з підвищення юридичної обізнаності батьків, щодо захисту їхніх прав (пільги, звернення до соціальних служб, майнові питання); надавалась консультація батькам (3 особам) з приводу оформлення субсидій, майнових питань (2 особи), звернення до соціальних служб (3 особи), а також психологічна підтримка з приводу емоційного вигорання. – 7 осіб.

Регулярні зустрічі з представниками місцевого самоврядування та бізнесу дозволили розширити спектр надання соціальних послуг для людей з інвалідністю (зокрема лобіювання послуг «соціального таксі») та  інфраструктуру проекту (нові майстерні, створити передумови до більшої інклюзивності та відкритості зі сторони місцевої громади.

Підтримка даного проекту надала можливість продовжити діяльність центру, запровадити нові активності, підтримати батьків бенефіціарів, мати вплив на рівні місцевих громад, та мати місце праці та розвитку для тих, хто відкинутий суспільством.

Також, під час виконання проекту була нагода залучити місцевих донорів для подальшої підтримки діяльності на наступні 3 місяці.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь