Image

Запустили першу в Україні короткотермінову стаціонарну реабілітацію для співзалежних осіб

0 Comments

Раді повідомити вас, що реабілітаційний Центр “Назарет” запустив першу в Україні короткотермінову стаціонарну реабілітацію для співзалежних осіб, яка проходитиме на базі Реабілітаційний центр “Назарет”

Термін співзалежність найчастіше вживається по відношенню до родичів і близьких алкоголіків, наркоманів та інших людей з якими-небудь соціальними вадами або залежностями, але далеко не обмежується ними.

Співзалежність – це патологічний стан, що характеризується глибоким проникненням і сильною емоційною, соціальною або навіть фізичною залежністю від іншої людини.

Причини співзалежності в першу чергу лежать в особливостях особистості співзалежних. Вони беруть на себе відповідальність за життя інших людей, жертвуючи собою. У той же час відмовляються від відповідальності за себе. Межі особистості у співзалежних розмиті аж до ототожнення себе з іншою людиною.

Співзалежні, як і залежні, використовують заперечення як форму психічного захисту: “Проблеми немає, нічого серйозного, все під контролем.”

Контроль у співзалежних розвинений надмірно. Вони контролюють своїх близьких, свої емоції, все, що може заподіяти їм біль. Цей тотальний контроль тільки погіршує ситуацію, змушуючи залежного “йти у глухий захист”, а співзалежних позбавляє свободи і спокою.

Також наші спостереження показують, що співзалежні члени сім’ї часто заважають лікуванню “хворого”, намагаючись втручатися в лікування або саботувати його, наче сім’я є зацікавлена, щоб він залишався “хворим”.

Ще одна сторона співзалежності – неусвідомлення власних потреб. Не знайшовши себе в житті, співжалежна особа “хапається” за іншу людину, відчуваючи до неї сильну прихильність, величезну любов, проявляючи самопожертву.

Детальна інформація:

☎ 099 661 66 78
☎ 067 679 05 06
☎ 063 554 87 78

📧 rc.nazaret@ukr.net
🌏 http://www.nazaret.org.ua

Categories: News | Новини

Залишити відповідь