Image

Запрошуємо на онлайн-курс “Як врятуватися від інформаційних вірусів”

0 Comments

Графік лекцій:

1 лекція 03.11.2020, початок о 17:00

2 лекція 10.11.2020, початок о 17:00

3 лекція 17.11.2020, початок о 17:00

4 лекція 24.11.2020, початок о 17:00

1 трансляція буде відбуватися на сторінці Карітасу Краматорськ у Фейсбуці для всіх охочих: https://www.facebook.com/caritaskramatorsk

В сучасному світі, ми є інформацією, яку споживаємо. Від того наскільки вона буде чистою від фейків та маніпуляцій, залежить коректність нашого вибору. Це стосується всього – від купівлі продуктів у супермаркеті до вибору Президента.

З початком ери соціальних мереж, маніпулювати стало легко. Кожен хто має кілька тисяч доларів може впливати на рішення значної групи людей. З кожним роком технології удосконалюються.

Більшість з нас виросли та виховувалися в аналогову еру. Нас ніхто не вчив як споживати інформацію у новій цифровій реальності. Цей курс – перший крок для виправлення ситуації. Він навчить вас базовій інформаційній гігієні.

В рамках нього ви дізнаєтеся:

✔️про нову роль інформації в цифрову еру

✔️як функціонує індустрія створення інформаційних вірусів та як вона змінила та змінює українців

✔️чому інформаційна гігієна важлива для кожного та які наслідки її відсутності✔️ТБ: як працює та маніпулює.

✔️Онлайн-медіа: як працюють та маніпулюють.

✔️Facebook: як працює та маніпулює.

✔️YouTube: як працює та маніпулює.

✔️Telegram: як працює та маніпулює.

✔️Viber: як працює та маніпулює.

✔️як щодня протидіяти інформаційним вірусам.

Все це простою мовою, на сучасних прикладах. Інформація буде зрозумілою та корисною для всіх вікових груп.

Курс складається з чотирьох лекцій, які проходять один раз на тиждень протягом листопада. Всього буде 4 лекції тривалістю до двох годин кожна. Навчання передбачає перегляд та аналіз фільмів.

Протягом навчального курсу буде функціонувати viber-чат в якому постійно можна буде ставити питання лектору. Також пройдуть два тестування.

Учасники курсу отримують спеціальну знижку на купівлю книги Оксани Мороз по інформаційній гігієні “Боротьба за правду. Як мій дядько переміг брехню” – https://bit.ly/3ijc8Zc✍️

Про автора: Вітаю! Мене звуть Оксана Мороз. Я засновниця волонтерської ініціативи з інформаційної гігієни “Як не стати овочем”. Майже 20 років працювала на маніпуляторів. Серед моїх клієнтів були топ-політики та бізнесмени, знайомі кожному з вас. В серпні 2019 я залишила цю сферу. Зараз вчу українців протистояти інформаційним вірусам – фейкам та маніпуляціям. Конвертую свої знання в розробку ефективних інструментів просвітництва.

Моя ціль – навчити 7 млн українців інформаційній гігієні до 2024 року.

Написала дві книги “Нація овочів? Як інформація змінює мислення та поведінку українців” (2020, Yakaboo Publishing) та “Боротьба за правду. Як мій дядько переміг брехню” (2020, Yakaboo Publishing).

З 2015 року постійний запрошений спікер Києво-Могилянської бізнес школи.

Організатори: Карітас Україна в рамках проекту «Долаючи розломи в громадах», волонтерська ініціатива з інформаційної гігієни “Як не стати овочем”, благодійний проект Життєлюби.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь