Image

За Кубок Карітасу боролися діти з усієї України

2 червня 2018 року на столичному стадіоні ім. Віктора Баннікова (Лабораторний провулок 7б) відбувся Всеукраїнський чемпіонат з вуличного футболу «Кубок Карітасу» серед дітей соціально незахищених верств населення.

На урочистому відкритті змагань були присутні почесні гості: віце-президент Федерації футболу України Олег Протасов, заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема, президент міжнародного благодійного фонду «Карітас України» Андрій Васькович, депутат Київради Юлія Лобан.

Захід організовується Карітасом України вже третій рік поспіль та активно гуртує молодь навколо спорту, здорового способу життя, взаємоповаги й спілкування на рівних.

«Кубок Карітасу»  було започатковано у 2016 році. Тоді між собою змагалися діти та підлітки з п’яти міст України. У 2018 році у змаганнях взяло участь понад 110 учасників з 11-ти команд із різних регіонів України: «Карітас» (Броди, Львівська обл.); «Карітас-Донецьк» (Дніпропетровська обл.); «Кремінна» (Луганська обл.); «Домовєнок» (Одеська обл.); «Подільський легіон» (Хмельницька обл.); «Тернове поле» (Тернопільська обл.); «Карітас-Кам’янське» (Дніпропетровська обл.); «Станічник» (Луганська обл.); «Карітас Київ»; «Карітас Запоріжжя»; «Білі Леви» (Львів).

В командах, як і минулі роки, грали хлопці та дівчата, незалежно від рівня підготовки та соціального статусу. Підлітки з кризових родин, які знаходяться у скрутних життєвих обставинах: вони мають дещо слабші початкові умови і відвідують молодіжні центри Карітасу у своїх містах, де отримують психологічну підтримку, працюють над характером.

За результатами змагань:

1 місце посіла команда «Карітас Кремінна»,

2 місце – «Карітас Київ»,

3 місце – «Карітас Запоріжжя»

Кращим гравцем турніру був визнаний Дмитро Панфілович (Київ), кращим захисником — Артур Шаманський (Запорізька обл.), кращим воротарем — Едуард Соколов (Дніпропетровська обл.).

Підбили підсумки турніру та привітали переможців перший віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко, телеведучий програми «ПроФутбол» Ігор Циганик, президент Української асоціації розвитку дитячого та юнацького футболу Володимир Василенко та депутат Київради Юлія Лобан. Кожна команда та гравець отримали кубки, дипломи, медалі, футбольні м’ячі та цінні подарунки.

Також усі учасники були нагороджені пам’ятними дипломами, сувенірами, футболками й кепками компанії «Легія» та футбольними м’ячами від Федерації футболу України. Вадим Костюченко вручив представнику благодійного фонду «Карітас України» сертифікат на безкоштовне відвідування учасниками «Кубку Карітасу» матчів національної збірної України.

Втретє проект було підтримано нашим незмінним партнером – благодійним фондом “Анкора” та його представником Тарасом Карамушкою.

Варто зазначити, що чемпіонат з вуличного футболу «Кубок Карітасу» є волонтерським проектом працівників благодійного фонду Карітас України, який започаткувала та продовжує організовувати Ірина Пухняк, менеджер проекту «Мобільна робота з молоддю в Україні».

«По всій Україні підлітки створюють власні футбольні команди, роблять футбольні ворота з підручних засобів на подвір’ї. Вони знаходять тренерів, самі прописують графік і тренуються навіть у погану погоду. Чемпіонат – це додаткова мотивація для них: вірити в себе, наполегливо йти до мети. Цим проектом ми заохочуємо молоде покоління розширювати власний світогляд та культивувати позитивні звички, незважаючи на зовнішні обставини. Діти також вчяться підтримувати та приймати підтримку від товаришів», – прокоментувала подію Ірина Пухняк.

Кубок Карітасу 2018

Categories: Новини

Залишити відповідь