Image

З акцією “Мистецтво за межами” волонтери відвідали Ніжинський Дитячий будинок-інтернат

0 Comments

Днями волонтери відвідали Ніжинський Дитячий будинок-інтернат з акцією «Мистецтво за межами». Проект реалізується за фінансової підтримки Карітасу Київ.

«Наша мета допомогти людям з обмеженими можливостями бути почутими, вийти за рамки огорож інтернатів, стати затребуваними суспільством завдяки розвитку своїх талантів та творчих здібностей», – розповідає керівник проекту Юлія Гринюк.

Також вона зазначила, що: «ці чудові картини – це не наша перемога, це перемога кожного особливого художника з Ніжинського дитячого будинку-інтернату. Вони зважились взяти до рук пензля та мастихін, вони малювали своє серце та душу на цих полотнах. Через призму кожної картини можна прочитати та зрозуміти почуття та емоції наших незвичайних художників».

«В першу чергу я бачу гордість і щастя у них на обличчі. Звичайно я хочу щоб картини були побачені на виставці з аукціоном», – розповідає координатор акції художниця Анастасія Лазаренко.

За її словами, планується надалі продаж картин для того, щоб проект міг себе фінансово утримувати.

«Ми підтримуємо подібні соціально значущі ініціативи, тому що вони покращують життя людей з числа вразливих категорій, -– розповіла працівник благодійного фонду «Карітас-Київ» Вікторія Кабацька, – волонтери проекту «Мистецтво за межами» створили можливість для дітей та молоді з інвалідністю реалізувати свої таланти через створення художніх картин, в яких відображається їхній особливий внутрішній світ».

Проект підтримується і координується настоятелем храму Трьох святителів (УГКЦ) міста Бровари священиком Олегом Панчиняком.

Соціальний проект «Мистецтво за межами» переможець конкурсу міні-грантів, що проводився благодійним фондом «Карітас-Київ» у рамках реалізації проекту «Створення багатофункціональних соціальних центрів для нарощення потенціалу осіб і громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні, у сфері подолання труднощів та самозахисту».

Categories: News | Новини

Залишити відповідь