Image

Ярмарок вакансій – ефективний інструмент для пошуку роботи в рамках проекту «Кар’єра для нового життя»

0 Comments

Розпочав хвилю ярмарків вакансій Карітас Запоріжжя, який спільно з Проектом Перспектива зібрав більш ніж 400 відвідувачів у стінах Edison Space coworking.  Підхопив естафету Карітас Харків. На стадіоні Металіст захід відвідало приблизно 2000 шукачів роботи, що дозволило перевершити масштаби ярмарку 2015-го року. Завершив хвилю Карітас Краматорськ, на ярмарку якого побувало понад 300 відвідувачів.
Роботодавці, які брали участь у ярмарках, представляли вакансії різних сфер діяльності, але переважно сфери послуг, торгівлі та виробництва. Саме завдяки плідній співпраці з роботодавцями ярмарки отримали таку відвідуваність.

Найбільша кількість учасників-роботодавців у Харкові –  понад 30, у Запоріжжі презентували свої вакансії понад 20 роботодавців. Міські центри зайнятості допомогли у проведенні ярмарків та представили вакансії різноманітних галузей.

«Ярмарок – вільний простір, де зустрічаються роботодавці та шукачі роботи, тут вони знаходять для себе нові можливості», – пояснює рекрутер Карітасу Краматорськ Аліна Солдатенко. «Після завершення ярмарку понад 40 шукачів залишили свої контакти роботодавцям та домовились про зустріч, –  це гарний показник», додає вона.

У всіх містах одночасно із заходом для роботодавців та шукачів проходили семінари. Їх тематики відрізнялись. Так, у Запоріжжі відбулось шість семінарів, які були присвячені встановленням цілей, підготовці до співбесіди та самовизначенню. Краматорські роботодавці дізналися про важливі зміни в законодавстві, а харківські – про особливості перевірки з питань охорони праці. Також у Харкові шукачі отримали інформацію про інструменти пошуку роботи.

«Кожен з цих заходів був корисним як для шукачів роботи, так і для роботодавців, – адже ярмарки вакансій та навчальні семінари, це нагода отримати нові знання, нові знайомства. Карітас постійно працює над вдосконаленням інструментів та засобів для ефективної роботи у сфері інтеграції та працевлаштування переселенців і ми щодня бачимо результати нашої роботи», – підсумовує Наталія Малютіна, керівник проектів з працевлаштування Карітасу Харків.

Categories: Новини