Image

Вихованці Карітасу Львів УГКЦ підготували подарунки для солдатів, що перебувають в зоні АТО

0 Comments


03.11.2014, Львів
Днями у львівському Карітасі відбулась дитяча мистецька акція на підтримку українських військових. Вихованці малювали малюнки та писали листи воїнам, котрі зараз на сході України. Працівники Карітасу у такий спосіб хочуть зігріти та підтримати військових, передавши їм теплі дитячі слова та ілюстрації. Малюнки з побажаннями відправлять солдатам з батальйону «Айдар».

Жовто-блакитні та червоно-чорні прапори, будинки, які символізують повернення додому, та мирне сонячне небо – основні елементи дитячих малюнків.




Воїнам юні вихованці найбільше зичать перемоги та просять солдат повернутися живими. Також бажають і здоров’я – переживають, щоб військові не хворіли взимку.

«За те, що вони захищають Україну, ми тут мирно живемо», – розповідає юний Богдан.Хлопцю лише 10 років, але він вже розуміє, що українські військові захищають жителів України, ведучи боротьбу проти агресора. Ось що пише хлопець на звороті свого малюнку: «…ти захищаєш наше мирне небо і не даєш, щоб ми були під російською окупацією. Ми вас не забудемо, солдати України!».

12-річний Андрій каже, що якби був старший, то їхав би захищати Україну. Переживає, що скоро прийде зима і солдати мерзнутимуть, тому бажає їм швидко приїхати додому. Поруч із серцем, забарвленим у жовто-блакитний колір хлопець старанно виводить звернення солдатам:
«Ми вам побажаємо, щоб ви перемогли, наші герої,
щоб ви не замерзли, щоб приїхали додому,
щоб ваші батьки від злагоди та щастя поцілували
і сказали: «Герой мій»».

«Я знаю, що в зоні АТО дуже зимно, але мій лист вас зігріє. Ви переможете і буде мир», – пише дівчинка Мар’яна. На її малюнку чорні птахи відлітають, а синьо-жовті прилітають. Перші означають зло, а другі – добро. Окрім перемоги добра, Мар’яна хоче, щоб Крим знову був Україною: «Я звикла до того, що Крим є український».

Ксеня, якій лише 8 років, малює великий будинок. «Це такий будинок, щоб українські військові сховалися від росіян», – сором’язливо пояснює дівчинка. Каріна ж називає солдат, які воюють на Сході найкращими українцями. Вона спеціально для військових написала вірш:
«Приїхали ви вже додому,
батьки зустріли з пирогами,
щиро обіймали, і в щічку цілували,
плакали, ласкали, з перемогою вітали.

З любов’ю борщик готували,
на стіл накладали, пончики поїдали,
українські діти цілували, дякували і помагали,
друзі всі вітали, героями називали».

Малювати малюнки та писати теплі слова маленьким користувачам дитячого соціального центру Карітасу допомагає соціальний педагог Юлія. Під час таких акцій дітей вчать дарувати добро іншим людям. Юля розповідає, що окрім сьогоднішнього заходу, щоби виховувати патріотизм та любов до України для дітей проводять також різні козацькі забави, вчать українських пісень, спільно досліджують історію України, проводять акції, присвячені річницям Голодомору, вивчають гімн України.

Молодіжний соціальний центр Карітасу Львів УГКЦ є місцем зустрічі дітей та молоді з сімей, які опинились в складних життєвих обставинах. Юні підопічні мають змогу не лише отримувати від місцевого Карітасу соціальну допомогу, а й всесторонньо розвиватись: засвоїти основи інформатики, грати у футбол і настільний теніс, навчитись їздити на велосипедах, брати участь у веломандрівках, побувати в цікавих місцях тутешнього регіону, відвідувати музеї та театри, організовувати спеціальні свята тощо.

Categories: Новини

Залишити відповідь