Image

Втретє відбулись сімейні візити родин ветеранів АТО

0 Comments

Благодійний фонд «Карітас Одеса УГКЦ» зміцнює соціальну згуртованість та допомагає долати бар’єри у спілкуванні, організовуючи сімейні візити.

В жовтні 2018 та березні 2019 років відбулись перші сімейні візити. Тоді родини з Одеси їздили на Західну Україну задля розвіювання стереотипів і міфів, які існують у суспільстві та на власному досвіді переконувались, що ми єдина країна – Україна. В поїздках брали участь як корінні одесити, так і внутрішньо переміщені особи, сім’ї військових і ветеранів, і навіть родина з Вірменії, яка відвідує Карітас Одеси.

У вересні 2019 року відбувся третій сімейний візит. Родини ветеранів АТО з Одеси приймали у себе побратимів і членів їх сімей, які приїхали із Західної України.

Деякі учасники вже знали один одного, тому зустріч на вокзалі була радісною. Але більшість вперше брала участь в подібній поїздці, тому їх чекала можливість ближче познайомитись вже під час візиту.

Протягом тижня під час тренінгів та ігор учасники сімейного візиту працювали над зміцненням своїх родин, налагодженням ефективної комунікації, вмінням йти на зустріч один одному, долаючи бар’єри і виклики у житті. 

Під час активної ігри, використовуючи жовті та блакитні мотузки, всі учасники знайомились один з з одним, крім того згуртовувались, вчились працювати в команді та чути один одного. У дорослих і дітей був вільний час для відвідування атракціонів на території готелю і прогулянок на пляжах в Грибівці.

На учасників чекало знайомство з культурою та історією Одеси: цікава екскурсія колоритним самобутнім містом, похід по сувенірним ринкам, святкова вечеря з місцевими традиціями в одеському ресторані та багато іншого.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь