Image

Впровадження менеджерського досвіду Карітасу Інтернаціоналіс в Україні

0 Comments

На початку жовтня у м. Дрогобич стартувало навчання для директорів Карітасів із цілої України. Це був перший захід із серії тренінгів для директорів регіональних Карітасів, які покликані посилити знання та навички останніх у сфері менеджменту НДО.

Програма навчання стандартів міжнародної мережі має назву «Learning Path» та триватиме впродовж 18 місяців.

Як велика парасолькова організація (понад 25 регіональних організацій), Карітас України має забезпечити систематичне вдосконалення процесу управління по всій мережі. При цьому керівники організацій повинні мати всі необхідні інструменти для успішного управління.

Пріоритетні теми навчання:

– Управління НДО: лідерство та система;

– Стратегічне планування та управління завданнями;

– Фінансовий менеджмент для нефінансових менеджерів;

– PR діяльність та стратегія.

– Управління ресурсами та фандрейзинг;

– Робота з партнерами;

– Управління персоналом та волонтерський менеджмент;

– Соціальне підприємництво;

Ініціатива «Learning Path» не тільки забезпечить необхідну підготовку, а й надасть допомогу та рекомендації місцевим директорам щодо їх діяльності, спрямованої на позитивні зміни. Цей проект також включає в себе механізм взаємного обміну досвідом та професійної підтримки серед учасників.

На першій зустрічі у Дрогобичі присутні обговорювали такі теми: складові життєздатності організації, роль органу врядування в управлінні, основні функції управління, документування діяльності.

Також для гостей міста було проведено екскурсію, присутні мали можливість побачити Храм Святого Юрія, а також Дрогобицький солевиварювальний завод – найстаріше діюче підприємство України (діє з 1250 р).

Categories: Новини

Залишити відповідь