Image

Волонтери з усього світу приїхали до «Нашої Хати» допомагати безпритульним

0 Comments


11.08.2015, Україна

Доброю традицією став візит молодих та активних іноземних волонтерів у спільноту взаємодопомоги «Наша Хата», яка є однією із структур БФ «Карітас» та знаходиться у селі Рихтичі.



«Наша Хата» створена для людей, котрі не мають постійного житла або при різних життєвих ситуаціях опинились у важких умовах, це переважно самотні та покинуті люди похилого або ж навіть молодого віку.  Спільнота тісно співпрацює також з іншими схожими організаціями, які є надійними партнерами для розвитку. Це французька спільнота «Emmaus», «Оселя» з міста Львова, а також німецька міжнародна організація IBO (будівельний чин). 

Цього разу піклуватись про бездомних та допомагати розбудовувати прихисток  «Нашої Хати» приїхали добровольці саме від німецької спільноти IBO (будівельний чин), варто зазначити, що учасниками волонтерського руху є люди з різних країн – Австрія, Німеччина, Чехія, Канада, Франція, Голландія та  Польща.

 «Для мене найкращими заняттям є подорожувати світом і роботи щось добре для людей під час моїх канікул. І ось цього разу я знайшов супер-пропозицію – приїхати в Україну,  для мене вона абсолютно невідома та містична країна. Окрім цього, через останні події, я справді дуже хотів приїхати до вас. У мене є невеликий досвід такої волонтерської роботи, оскільки у своєму рідному місті Монреаль я був волонтером також у притулку для бездомних людей. Я дуже сильно захоплений вашою країною, це саме те, що я шукав для себе. Я планую приїхати ще раз обов’язково у Крим, коли він належатиме Україні» – ділиться враженнями франкомовний дев’ятнадцятирічний студент канадського Університету хімії – Шарль Леду.

Варто зазначити, що у волонтерському русі беруть участь люди різного віку, це не лише молоді юнаки й дівчата, але й також люди похилого віку, котрі будучи на заслуженій пенсії хочуть робити корисну справу для світу.

Моніка, німкеня за походженням приїхала в Україну вперше, але каже, що у «Нашій Хаті» вона відчуває чудову атмосферу та велику базу для подальшого розвитку. «Мені подобається допомагати людям, це є моїм способом життя, раніше я багато подорожувала різними країнами, зараз я теж мандрую. Але попри це стараюсь завжди використовувати будь-яку можливість для  доброї справи. Саме тому я приїхала і в Україну. В Німеччині я займаюсь католицької спільнотою, котра служить для людей у щоденному житті, тому я також займаюсь волонтерами і є однією з них», каже вона.

Нагадаємо, в квітні у Дрогобичі, побували шестеро волонтерів із Франції, регіону Бургундія, котрі є учасниками та добровольцями волонтерського руху «Емаус». Метою їхнього візиту була допомога спільноті безпритульних людей «Наша Хата», яка є підопічними місцевого Карітасу. 

Categories: Новини

Залишити відповідь