Image

Візит керівництва – як можливість до професійного зростання та покращення робочих процесів в команді

0 Comments

30-31 січня 2020 року, фахівці проєкту «Психосоціальний супровід (ПСС) для дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході України» Карітасу Краматорськ мали можливість провести 2 насичених та продуктивних дні разом з колегою, проектним менеджером, представником Карітасу Австрія Лаурою Марією Шерер.

Метою локальної команди проєкту було дати пані Шерер можливість прожити 2 дні в реаліях нашої роботи. Координатором Куліком Євгеном було заплановано 2 робочих візити в школи, де Карітас Краматорськ втілює проєкт в життя.

Командою проєкту було відвідано НВК в с. Орлівка. Саме в цій школі «Стійкість та Розвиток» впроваджує пілот – «Програму професійної підтримки педагогів», а також завітали у школу с. Берестового, де учні беруть участь у заняттях з програми «Безпечний простір», а дорослі –у тренінговій програмі НаУКМА для батьків.

«Нам важлива була участь представника донорської організації в різних формах роботи та активностях, аналіз проведення груп та зворотній зв’язок. Проведення двох абсолютно різних батьківських груп, активні, веселі і водночас ефективні заняття для дітей, групова супервізія підтримки вчителів та впровадження інструменту «Відкритого діалогу» дозволили нам практично довести ефективність впроваджуваних технологій та форм роботи в проектних школах. Під час занять розбирались складні випадки з педагогічної практики, відбувалось спілкування з соціальними працівниками, вчителями, адміністрацією шкіл та прямими отримувачами послуг-дітьми та батьками», – зазначають фахівці краматорського Карітасу.

Діти із задоволенням запросили Лауру долучитись до групового процесу, батьки двох груп з цікавістю сприймали її досвід, слухали історії з її життя, ставили питання, вчителі розпитували про систему освіти в Австрії, адміністрація шкіл висловила подяку та готовність до подальшої співпраці з Карітасом Краматорськ.

Ми вважаємо, що такі візити поліпшують комунікацію в проєкті, сприяють створенню довірливих професійних стосунків та дають можливість передати реалії втілення проєкту в життя.

Дякуємо Лаурі Марії Шерер за активне включення в процес взаємодії, допоміжні рекомендації обмін враженнями та досвідом.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь