Image

Відкриття фотовиставки “Сіра зона. Людина. Доля”

15 вересня 2018 року в Музеї етнографії та художнього промислу Інституту народознавства НАН України у Львові (м. Львів, проспект Свободи, 15) відбудеться відкриття фотовиставки “Сіра зона. Людина. Доля”.

Виставка покликана розповісти про долі та повсякдення людей на сході України, в зоні конфлікту – у так званій сірій зоні, яка є нечіткою та умовною межею між щоденною Війною і нетривким Миром.

Проведення виставки є спільною соціально-мистецькою ініціативою декількох інституцій. Це Міжнародний благодійний фонд «Карітас України», який починаючи з 2014 р. здійснює свою гуманітарну місію, допомагаючи людям, постраждалим від збройного конфлікту, ініціюючи процеси інтеграції та миробудування в Україні. Це Музей етнографії та художнього промислу ІН НАН України, який віддавна є майданчиком для реалізації мистецько-виставкових проектів про минуле і теперішнє життя українців. Це Відділ соціальної антропології Інституту, покликаний досліджувати Людину у її різноманітних сутнісних вимірах через аналіз повсякденних практик.

Світлини зроблені працівниками Карітасу України − Валентином Бебіком, Геннадієм Якубовим та Іриною Перковою, в ході їхнього соціального служіння людям в буферній зоні.

Автор концепції та куратор фотовиставки – Оксана Іванкова-Стецюк, дизайнер виставки – Еліна Дацюк. Консультування здійснювали Андрій Клімашевський, Андрій Колотай та Мар’яна Сеньків.

Виставка проводиться в рамках проекту «Об’єднуючи людей заради миру» Карітасу України за підтримки Карітасу Німеччини та Міністерства закордонних справ Німеччини.

Керівники проекту – Григорій Селещук та Ганна Гоменюк, адміністратор – Оксана Щуйко.

Організатори фотовиставки сподіваються, що проект «Сіра зона. Людина. Доля» допоможе донести до людей думку про цінність кожної Людини; про актуальність пошуку шляхів прийняття «інших», з їх потребами, болями, мріями; і нарешті – про важливість й цінність Миру, навіть в умовах війни, та необхідність розширення просторів інтеграції та миробудування.

Коли: 15.09.2018

Місце проведення: Львів, проспект Свободи, 15

Час відкриття виставки: 13:00

Координацію представників ЗМІ на місці забезпечує менеджер з комунікацій Карітасу України Анастасія Набокова, м. +380 63 727 21 85, anabokova@caritas-ua.org.

Categories: Новини

Залишити відповідь