Image

Відбувся тренінг для представників парафій Луцького екзархату УГКЦ

0 Comments

17 серпня 2019 року, у Луцькому монастирі Святого Василія Великого відбувся навчальний тренінг для представників парафій Луцького екзархату УГКЦ.

Захід, організований ВОБФ Карітас-Волинь, провела координаторка програми «Розвиток волонтерства у громадах» БО Львівська освітня фундація Анастасія Дишкант.

Під час заходу представники осередків соціального служіння з парафій Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ м. Луцьк, Парафія Стрітення Господнього УГКЦ смт. ІваничіЛуцький монастир Святого Василія Великого та ХРАМ Вознесіння Господнього УГКЦ – м. Дубно вчились писати соціальні проекти.

Учасники проаналізували ситуацію у своїх громадах у форматі «світового кафе»: актуальні проблеми у громадах, конкретні способи вирішення і наявність ресурсів. Команди висловлювали думки щодо того, що найбільш необхідно для соціального служіння і вчились втілювати ці ідеї у конкретні проекти. У практичній частині заходу учасники визначалися з метою проекту для своєї парафії і, відповідно до неї, працювали над ціллю та завданнями.

Тренінг «Проектний менеджмент для представників локальних громад» проходив в межах всеукраїнської програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні» (проект МБФ Caritas Ukraine та Відділу Соціальне служіння УГКЦ), яку в Луцький Екзархат Української Греко-Католицької Церкви вже другий рік поспіль реалізовує ВОБФ «Карітас-Волинь».

Сердечно дякуємо настоятелю монастиря Святого Василія Великого отцеві Терентію Цапчуку за можливість проведення тренінгу, за гостинний і теплий прийом! 

Дякуємо Анастасії Дишкант за цікавий, інформативний та корисний захід, завдяки якому учасники ознайомилися з основами проектного менеджменту у громаді та зможуть правильно оформити грантову заявку! Дякуємо учасникам!

Бажаємо усім парафіям натхнення до плідної праці та успішного написання проектів!

Categories: News | Новини

Залишити відповідь