Image

Відбувся тренінг для посадових осіб в сфері протидії торгівлі людьми

0 Comments

Карітас Івано-Франківськ днями організував дводенний тренінг для посадових осіб, відповідальних за проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми на рівні облдержадміністрації та райдержадміністрацій Івано-Франківської області.

Тема тренінгу “Підвищення рівня кваліфікації посадових осіб відповідальних за проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми”.

Тренінг провели Марина Пасєчник, голова Всеукраїнської Коаліції громадських організацій з протидії торгівлі людьми та Сабадош Інна, голова Закарпатської громадської жіночої організації “Веста”.

На тренінг також були запрошені представники Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області. Спеціалісти розповіли про види правової допомоги, які можуть отримати особи постраждалі від торгівлі людьми.

Статус особи, що постраждала від торгівлі людьми в Івано-Франківський області за період з вересня 2012 року по грудень 2019 року отримали 24 людини. У 2019 році в області статус отримали 2 людей.

Захід відбувається на виконання рекомендацій Міжвідомчої ради облдержадміністрації з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми від 27.09.2018 року щодо реалізації проекту «Впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в тому числі дітьми, в Івано-Франківській області».

В рамках реалізації проекту «Впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в тому числі дітьми, в Івано-Франківській області» за підтримки Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні IOM Ukraine, за фінансової підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства закордонних справ, торгівлі й розвитку Канади (DFATD) та Міністерства закордонних справ Норвегії у партнерстві з Департамент соціальної політики Івано-Франківської ОДА.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь