Image

Відбувся інтенсивний тренінг для консультантів проекту «Обізнаний та готовий до Німеччини»

0 Comments

27-29 березня 2019 року в столичному офісі Карітасу України відбулось 3-денне навчання для консультантів проекту «Обізнаний та готовий до Німеччини».

Метою проекту є сприяння легальній міграції, підвищення рівня правової культури та обізнаності українців щодо власних прав закордоном.

Інтенсивний курс було проведено для спеціалістів зі Львова, Харкова, Києва, Одеси та Дніпра.

Серед тем, які обговорювалися:

-правові підстави довготривалого перебування в Німеччині (навчання, возз’єднання сім’ї, працевлаштування, волонтерство тощо);

– система освіти; право на роботу; соціальне забезпечення;

– розглядалися практичні ситуації.

Лектором було запрошено Юргена Блехіндера (Jürgen Blechinger),  юриста в сфері міграції та міжкультурної компетенції.

В рамках імплементації проекту Ірина Маєвська, керівник програми «Міграція» та пан Юрген Блехіндер провели зустріч з керівником консультсько-правового відділу Посольства ФРН Єнсом Краусом-Массе та керівником візового відділу Посольства ФРН Крістофером Танненберґом.

Представники Посольства пообіцяли надати підтримку Проекту, оскільки зазначили важливість отримання повної, достовірної інформації про можливості легальної міграції до Німеччини. Наголосили про необхідність користуватись виключно легальними шляхами міграції, оскільки в іншому випадку особа не має жодних шансів на достойне проживання/роботу/отримання допомоги/підтримки в Німеччині. Неминуче для такої особи настануть негативні правові наслідки, які унеможливлять її майбутнє перебування та території цієї країни.

Проект реалізовується за фінансової підтримки Європейського Союзу (AMIF – Фонд підтримки міграції, надання притулку та інтеграції)

Categories: Новини

Залишити відповідь