Image

Відбулись тренінги для спеціалістів проекту «Стійкість та розвиток»

0 Comments

У грудні в Києві відбулось навчання соціальних працівників та психологів проекту «Психосоціальний супровід (ПСС) для дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході України» («Стійкість та розвиток»), котрий реалізовується за підтримки Caritas Österreich.

Проект спрямований на поліпшення психосоціального благополуччя дітей та їхніх батьків, зміцнення їх стійкості та здатності подолати наслідки кризи.

Спеціалісти пройшли оновлююче навчання з корекційно-розвиткової програми «Безпечний простір» та навчання по залученню батьків до участі в проекті.

Метою навчання є підвищення стійкості до переживання наслідків стресу дітей після психотравматичних подій, а також підвищення обізнаності батьків про їх роль у покращанні емоційного стану своїх дітей.

Тренінги, які було розроблено та впроваджено у співпраці із з НаУКМА, охоплювали наступні теми:

– Формування довіри та початок роботи. Складна поведінка та потреби дитини.

– Основи стресостійкості – взаємини з батьками та прив’язаність.

– Вікові особливості дітей та вирішення конфліктів в родині.

– Відновлення ресурсу батьків та дітей. Позитивне виховання.

– Навички розв’язання конкретних проблем. Позитивні активності. Позитивне мислення тощо.

Всього було проведено 4 тренінги для більш ніж 40 працівників Карітасу Маріуполь, Карітасу Краматорськ та БФ «Милосердя-Луганськ».

Соціальні працівники проекту «Стійкість і Розвиток» працюють у 17 школах Донецької та Луганської області і щонайменше 2500 дітей, що живуть у буферній зоні, отримують користь від щоденної діяльності проекту.

Categories: Новини

Залишити відповідь