Image

Відбулася зустріч команд волонтерів соціальних ХАБів Київської архиєпархії

0 Comments

«У Карітасі Київ 27 травня відбулася зустріч команд волонтерів соціальних ХАБів Київської архиєпархії УГКЦ. Метою даної зустрічі був взаємообмін досвідом праці впродовж року, огляд і обговорення програми, планування подальшої діяльності, аналіз викликів», – повідомляє о. Роман Сиротич, синкел соціального служіння Київської архиєпархії.

З вересня минулого року започатковано діяльність у семи ХАБах Київської, Чернігівської та Житомирської областей. Зокрема такі центри було відкрито у Фастові при парафії Святого Великомученика Димитрія, у Вишгороді при парафії Вишгородської Богородиці, у Києві при парафії Святих Мучеників Бориса і Гліба у Дарницькому районі, у Житомирі при парафії Святого Василія Великого та у Славутичі при парафії на честь ікони Матері Божої Неустанної Помочі. Діяльність ХАБів відбувається у співпраці із місцевою владою, бібліотеками, реабілітаційними центрами, школами, церквами під загальною координацією БФ «Карітас-Київ».

Зазначимо, що метою програми є допомога дітям в адаптації до сучасного світу. Дітям-сиротам, дітям з багатодітних та малозабезпечених сімей, чиї батьки є учасниками АТО та дітям вимушено переселених осіб.

Соціальні центри-ХАБи, як своєрідні платформи для спілкування та повноцінного розвитку дітей, дають можливість комплексно працювати із молоддю. Діяльність центрів дає поштовх до активізації соціального служіння парохіяльних громадах, формує парафіяльні волонтерські групи для праці з дітьми, допомагає у налагодженні співпраці із соціальними службами та місцевою владою. Це сприяє розвитку громадянського суспільства.

«Висловлюємо щиру вдячність Львівській Освітній Фундації, бо саме завдяки їх підтримці стала можливою така діяльність у Київській архиєпархії. Окрім цього, дякуємо і усім волонтерам та священикам, які своєю невтомною працею дарують радість і тепло дітям. Водночас, хочу повідомити, що найближчим часом маємо плани відкрити ще таких декілька центрів у інших містах», – підсумовує о. Роман Сиротич, синкел соціального служіння Київської архиєпархії.

 

Categories: News | Новини

Залишити відповідь