Image

Відбулась установча зустріч фахівців проекту «Стійкість та розвиток»

0 Comments

На початку листопада цього року в Києві відбулась установча зустріч локальних центрів, які задіяні у проекті «Психосоціальний супровід (ПСС) для дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході України».

Зустріч була присвячена початку другого року діяльності трирічного проекту, який триватиме до вересня 2021 року. Проект спрямований на поліпшення психосоціального благополуччя дітей та їхніх батьків, зміцнення їх стійкості та здатності подолати наслідки кризи.

На зустріч приїхали психологи та координатори проекту з Карітасу Краматорськ, Карітасу Маріуполь та БФ «Милосердя Луганськ», також команда спеціалістів з моніторингу та директор БФ “Милосердя Луганськ”.

Цільові групи проекту: діти шкільного віку, їхні батьки та інші члени сімей/опікуни, вчителі у школах.

Завдання проекту: Створити безпечне середовище для дитини, де вона може навчатися та грати, та яке сприятиме посиленню її індивідуальної стійкості та життєвих навичок.

Досягнення першого року проекту:

  • Простори, дружні до дитини продовжують функціонувати і надавати психосоціальну допомогу у 17 школах буферної зони Донецької та Луганської областей.
  • 2534 дитини cкористалися можливостями розвивати, грати і будувати довготривалі довірливі відносини з однолітками та соціальними працівниками у наших просторах, в т.ч. взяли участь у заняттях з «Безпечного простору» та різноманітних заходах, направлених на зниження рівня стресу, покращення стосунків з однолітками та дорослими.
  •  330 батьків залучено до батьківських груп, де вони отримували інформацію як створювати більш сприятливе та дбайливе сімейне середовище.
  • 5 спеціалістів проекту пройшли навчання у пілотному проекті з НаУКМА «Підготовка супервізорів у системі освіти». Супервізії вчителям  надаються на постійні основі у 5 школах
  • Шкільні табори працювали все літо у 17 школах

Проект «Психосоціальний супровід (ПСС) для дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході України» реалізовується за підтримки Caritas Austria.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь