Відбулась робоча зустріч фахівців дворічного гуманітарного проекту

10-11 вересня 2019 року в Геніческу відбулася робоча зустріч проекту «Забезпечення базових потреб в різних секторах, включно з грошовою допомогою, особливо вразливих людей, постраждалих від конфлікту в буферній зоні на сході України» у населених пунктах буферної зони Донецької  та Луганської областей.

Участь у заході взяли медики, психологи та соціальні працівники Карітасу України, Карітасу Запоріжжя, Карітасу Краматорська, Карітасу Маріуполя та Карітасу Сєвєродонецьк.

Під час зустрічі було підведено підсумки діяльності надання гуманітарної допомоги, відбувся обмін найкращими практиками, було обговорено здобуті кроки, помилки, найкращі підходи тощо. Була організована робота в підгрупах, обговорювали нові етапи роботи і документацію. Зустріч була дуже продуктивна та насичена інформацією.

В рамках проекту протягом двох років будуть представлятися послуги для вразливих категорій населення буферної зони:

• дистрибуція продуктових наборів;
  • регулярні платежі для забезпечення базових потреб;
  • медичні гранти та ваучери;
  • дистрибуція палива для обігріву житлових помешкань;
  • психологічна допомога та психосоціальний супровід.

Проект реалізовується за підтримки Caritas Ukraine, Caritas Germany, German Humanitarian та охоплює вразливі категорії населення, а саме:
• особи з особливими потребами, важкохворі;
• одинокі люди похилого віку (60 років +);
• багатодітні родини(3 дитини і більше);
• самотні батьки;
• вагітна/годуюча мати (діти до 2-х років);
• особи з мінімальним доходом.