Image

Відбулась експертна онлайн-дискусія «Public Talk: благодійний сектор і криза»

0 Comments

25 червня 2020 року, в онлайн-форматі відбулась дискусія між співробітниками фондів і організацій різного масштабу зі всієї України «Public Talk: благодійний сектор і криза».

Незадовго до заходу, для того, щоб дізнатися, як благодійний сектор працює в ситуації невизначеності, Фонд Родини Загорій презентувавав дослідження «Благодійність в умовах коронавірусу».

Під час заходу представниці НГО обмінялись досвідом та поділились, як їх організації переживають кризу.

Теми, що обговорювались:
– Які характеристики має успішна організація?
– Чи різняться потреби в роботі серед малих і великих фундацій?
– Як вплине сьогоднішня ситуація невизначеності на благодійність тощо

Серед спікеров були присутні:

Мар’яна Кащак, виконавча директорка БО Львівська освітня фундація та викладачка соціально-педагогічних дисциплін в Український католицький університет UCuniversity

Дзвінка Чайківська, Генеральна Секретарка Міжнародного благодійного фонду Caritas Ukraine.

Катерина Гавриленко, директорка БФ «Помагаєм».

Олена Бекреньова, голова Фонду Родини Богдана Гаврилишина.

Ірина Гуцал, директорка МБФ Українська Біржа Благодійності.

Модератором зустрічі виступила Любов Раінчук, менеджерка проектів в Фонді Родини Загорій.

Розпочала віртуальну зустріч Дзвінка Чайківська, яка зазначила, що перші тижні карантину буди дуже стресові для Карітасу України: «Ми розуміли, що звичайний формат роботи з підопічними не у всіх випадках можливий. Нам швидко треба було знайти формат, як працювати із сім’ями та дітьми в буферній зоні, адже не всі мають комп’ютери та інтернет – це було найважче.

Також для нас важливим було продовжити діяльність проекту «Домашня опіка». З одного боку, ми розуміли, що літні люди – група ризику і до них ризиковано ходити, щоб не наражати на небезпеку, проте, зваживши всі «за» та «проти» – соціальні працівники проекту не припинили ходити до самотніх літніх людей. Нам треба було напрацювати модель, як безпечно обслуговувати бенефіціарів і довозити наших робітників до робочого місця, як доставляти допомогу в буферну зону. Наша команда спрацювала дуже добре, ми мобілізували всі наші ресурси до закінчення 3го тижня карантину».

Також Дзвінка Чайківська сказала, що профіль діяльності Карітасу України не змінився, навпаки додали в кожен проект ще 1 складову – реагування на пандемію COVID-19.

Ірина Гуцал зазначила, що люди хочуть бути частиною рішення, а не частиною проблем. Вона дала декілька слушних порад для благодійних організацій стосовно фандрейзингу в кризовий час:

1). Комунікуйте з вашими благодійниками в позитивному ключі

2). Залучайте в комунікацію діджитал-інструменти та сучасні технології.

3). Розказуйте про позитивні зміни в організації.

4). Досить негативу. Аудиторія ігнорує негативні меседжі.

5). Звітуйте про використання благодійних коштів на різних рівнях.

«Треба звітувати прозоро та швидко, щоб люди бачили куди пішли їх благодійні кошти. Менше тексту – більше видовищних меседжів, це можуть бути короткі ролики чи, наприклад, інфографіка», – додала Дзвінка Чайківська.

В кінці зустрічі спікерки охарактеризували якості, якими має володіти НГО в наш час, зокрема виділили наступні: дотримання своєї місії, прозорість, чітка комунікація, оперативність, мотивація людей, інноваційність, довіра, прозорість, ефективна команда, партнерства та антикрихкість.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь