Image

Вчитись та заробляти: що таке дуальна освіта в Німеччині

0 Comments

Дуальна освіта (Ausbildung) — система підготовки, за якою людина отримує професійну освіту і в теорії (в навчальному закладі), і на практиці (на реальному підприємстві під наглядом його працівників). Базовим є поєднання 30% теорії і аж 70% практики. Хоча теорії може бути й 50/50 з практикою тощо.

Найбільш затребувані професії в Німеччині у 2020 році були:

🔸лікарі;

🔸психотерапевти;

🔸медсестри;

🔸ІТ-спеціалісти;

🔸інженери;

🔸кваліфіковані працівники (ремісники) у сфері будівництва;

🔸експерти авіакосмічної галузі;

🔸мехатроніки;

🔸електроінженери;

🔸фахівці енергетичних технологій;

🔸та СТЕМ сектору.

Частину професій зі списку можна отримати в сфері професійної освіти. Попит на технічні та інженерні спеціальності лише збільшується.

Рівень заробітку в професійній освіті різниться. Ми наводимо перелік заробітних плат, які отримують студенти під час навчання.

За даними минулих років, приблизно 71% випускників дуальної форми в Німеччині залишилися працювати на підприємстві, яке їх вчило.

Загалом 95,3 % випускників працевлаштувалися.

Якщо Вам цікаво отримати детальну інформацію щодо навчання, працевлаштування та проживання в Німеччині – звертайтесь до консультантів проєкту “Обізнаний та готовий до Німеччини” https://legal-migration.de/html/content/s135.html

Консультант в Харкові / +38(050) 300 300 9 /beratung.caritas.kharkiv@posteo.net


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь