Image

Вчимося розуміти своїх дітей разом із Карітасом!

0 Comments

«Дитина народжує батьків»

Станіслав Єжи Лец

Вчитися бути добрими батьками власним дітям ніколи не пізно і не соромно. Для того, щоб наші діти виростали у здоровому і безпечному середовищі у власній домівці та суспільстві, нам, дорослим, треба весь час розширювати свої знання і навички спілкування з дітьми.

Виховання дітей – важлива справа. Це складний процес, який час від часу підлягає ризику. Батьки повинні завжди пам’ятати про свою відповідальність за дитину.

Фахівці проекту «Психосоціальний супровід (ПСС) для дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході України» з Карітасу Краматорськ усвідомлюють важливу роль батьків у процесі виховання «щасливої дитини», тому продовжують проводити цикл тренінгових занять для батьків в школах проектних локацій.

Їх метою є навчання батьків сучасним методам взаємодії з дітьми, надання можливості ділитися своїм досвідом сімейного виховання, аналіз особистого педагогічного досвіду, підвищення психолого-педагогічної компетентності батьків у питаннях дитячо-батьківських стосунків.

Соціальні працівники Карітасу Сабініна Марія та Сухенко Любов діляться думками про проведення батьківських груп у своїй школі: «Життя дитини сповнене різноманітних, складних для неї ситуацій та перешкод. І саме дорослі мають навчити знаходити вихід із них, почуватися впевнено й беспечно, бути готовими до труднощів та їх подолання. Ми переконані, що родина відіграє важливу роль у підготовці дитини до самостійного життя. А школа і Карітас – ідеальні  помічники сім`ї у цій важливій справі! Ми намагаємося зробити заняття для батьків цікавими, актуальними, змістовно наповненими, максимально збалансувати теорію з практичною частиною. Велике значення має атмосфера довіри і прийняття».

Відгуки учасників батьківських тренінгів:

Учасник, мама донечки: «Я вважаю, що таке навчання – це розвиток моїх батьківських компетенцій. Я для себе дізналась про принципи побудови рівноправних і ефективних відносин з дитиною. Прояснила взаємозв’язок між поведінкою, думками та емоціями. Дякую Карітасу за можливості».

Учасник, багатодітна матір: «Я ніколи не брала участь у подібних заходах. Цей досвід для мене новий, але позитивний. Я отримала інформацію про те як, навчитися чути й розуміти дитину на різних вікових етапах, як ефективно взаємодіяти з нею».

Учасник , батько :«Окрім цікавих вправ та щирого спілкування для мене цінним був розбір складних ситуацій взаємодії дорослих і дітей. Інші батьки наводили приклади з власного досвіду. Багато з цих випадків перегукувалися з життям моєї родини».

Проект «Психосоціальний супровід (ПСС) для дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході України» Карітасу Краматорськ запрошує батьків долучатись до тренінгових занять.

Школи, де реалізовується проект: с. Берестове , смт. Миронівський (школа №1) , с. Верхньокам`янське, смт. Луганське, с. Званівка, с. Орлівка.

Двері Карітасу завжди відкриті для всіх, хто прагне розуміти дитину!

Categories: News | Новини

Залишити відповідь