В Запоріжжі соціальну згуртованість громади зміцнюють оригінальним способом

Сприяти зміцненню «соціальної структури» громад можна в різний спосіб. Спеціалісти Карітасу Запоріжжя обрали інтерактивний. Та й локація незвична – катер, який маневрував навколо острова Хортиця з родинами ветеранів АТО та місцевими мешканцями на борту.

Таким чином перші отримали психосоціальну підтримку, що покращить їхню інтеграцію в соціальні та економічні структури громади, а другі – нових знайомих, яких можна залучати до позитивних змін у громадах.

Екскурсоводом мандрівки став цікавий історик, представник Національного заповідника «Хортиця», відомий «кіборг», ветеран АТО В’ячеслав Зайцев. Завдяки його розповідям «мандрівники» та «мандрівниці» дізналися захоплюючі історії про мальовничий острів та Запорізький край. Більше того, підвищили свою історичну обізнаність, яка допомагає побачити світ «іншими очима».

А щоб подорож була не лише цікавою та історично-пізнавальною, а й веселою, для учасників та учасниць організували конкурс української пісні «Співочі родини», де всі охочі, незважаючи на вокальні дані, співали від душі. Настрій ставав ще веселішим завдяки гуморескам та байкам, які вдало декламували актори театральної студії «Образ». Тут ми всі й насміялися від душі.

Всі ці активності дозволили учасникам та учасницям розкритися, познайомитися між собою у неформальній обстановці, проявити свої таланти, відволіктися від буденних проблем і просто розслабитися та надихнутися на нові звершення.

Щиро віримо, що ця зустріч сприятиме зміцненню «соціальної структури» громад та сприятиме їхньому позитивному стану.

А ми в свою чергу висловлюємо велику вдячність В’ячеславу Зайцеву, ГО «Родина козацької звитяги», Театральній студії «Образ» (Наталья Замула, Марині Белименко, Ірині Фатєєвой) та Галина Константинова за допомогу у проведенні заходу та плідну співпрацю!

_ _ _
Захід пройшов у межах проекту «Зміцнення місцевої самоорганізації та соціальної згуртованості громад у східному та південному регіонах України», що реалізується Благодійним фондом Карітас Запоріжжя