Image

В Полтавській дитячій лікарні створюється “лабораторія супергероїв”

0 Comments

Із серпня в дитячій міській клінічної лікарні на Леваді розпочали розфарбовувати стіни відділень. Це необхідно, аби змінити ставлення дітей до процесу лікування та реабілітації.

Ініціаторами та безпосередніми реалізаторами є працівники благодійного фонду «Карітас Полтава».

«Малюємо ми вдвох – Оксана Лашенкова та Катерина Боняківська, головний художник проекту. Загалом, працюємо чотири рази на тиждень. Зараз вже закінчуємо хірургічне відділення», – розповіла Оксана Лашенкова, працівниця фонду.

Гаслом розмалювання стін є «Лабораторія супергероїв – це місце, де ти знаходиш свою суперсилу». Адже, аби побороти хвороби, маленьким пацієнтам потрібно проявити волю та неабияку силу й віру в себе.  А це і є найголовнішим завданням лабораторії, де діти переборюють страхи і тим самим тяжкі недуги.

На краудфандинговій платформі Зміст триває процес збору коштів на мистецький проект «Розмалюємо дитячу лікарню». Необхідна сума – 8 тис. 340 грн. Наразі вже зібрали 7 000 грн. Підтримати проект можна за посиланням.

«Кошти збираємо, але паралельно малюємо, адже в нас є дедлайн. Маємо завершити усі три поверхи лікарні до Дня Святого Миколая», – пояснює Оксана Лашенкова.

Оригінал публікації на сайті “Зміст. Зміни створюєш ти

Фото Олега Журавльова

Categories: Новини

Залишити відповідь