Image

В місцевих осередках Карітасу відзначили свято Миколая

0 Comments


22.12.2015, Україна

Найочікуваніше дитяче свято року – Свято Миколая – відзначили маленькі підопічні та працівники Карітасу в різних містах України. В кожному з осередків Карітасу України це свято має свої особливості, традиції, але спільним залишається одне: образ Миколая дарує дітям віру в дива і впевненість, що все вимріяне – збувається.



Підготовка до зустрічі з Миколаєм в дітей розпочалась задовго до свята. З усією щирістю вони писали Миколаєві листи: в них не тільки озвучували свої бажання про подарунки, а й просили за здоров’я рідних і чесно перепрошували за помилки яких припустились за рік. Діти знають, що їхня безпосередність близька Миколаєві, що для них він втілить неможливе, якщо вони будуть правдиві й добрі. А працівники соціальних центрів Карітасу переконані, що бути помічниками святого Миколая – дуже відрадно, хоча й дуже непросто, однак теж вірять у дива і з року в рік втілюють навіть неможливе.

Так Карітас Хмельницький цьогоріч здійснив мрії близько 1000 дітей. Працівники фонду й волонтери привітали маленьких підопічних соціального центру Карітасу, а також подарували свято вихованцям інтернатних закладів Хмельницької та Тернопільської областей. Діти з особливими потребами, з обмеженими можливостями, малюки та молодь, позбавлені батьківського піклування, отримали омріяні подарунки і головне – увагу та приязнь небайдужих людей.

В Івано-Франківську святий Миколай спочатку завітав до найменших підопічних Карітасу – важкохворих малюків із сімей, які опинились у складних життєвих ситуаціях. Згодом Миколай відвідав дітей із родин учасників АТО. Свято розпочалось із богослужіння в храмі Успіння Пресвятої Богородиці в с. Крихівці. Дорослі та діти об’єднали свої молитви до Господа з проханням мирного неба і щасливого майбутнього для України. Не оминув увагою святий Миколай і бажання дітей з особливими потребами – привітав їх подарунками, а також завітав до чемних підопічних у Рожнятові, Отинії, Долині, Тисмениці, Богородчанах, Калуші та Бурштині. Загалом, цього року Карітас Івано-Франківськ допоміг втілити мрії понад 400 дітей. Всі вони, від найменшого до найстаршого, були не тільки глядачами, а й активними учасниками заходів. Для старших дітей організували майстер-класи, а на малечу спільно з батьками чекали веселощі та творчі заняття.

Донецький Карітас (в Дніпропетровську) відзначив Свято Миколая Чудотворця артистично. Після Божественної літургії діти, які відвідують театральну студію в соціальному центрі Карітасу, запросили всіх парафіян на свою виставу «Святий гість». Діти чудово зіграли свої ролі, передали історію про значення свята, разом закликали Миколая. Святий, звісно, відгукнувся і вручив всім подарунки. По закінченню вистави на парафіян чекала святкова трапеза і по-родинному тепле спілкування.

В Карітасі Київ святкування було веселим, гамірним і дуже домашнім. Діти співали Миколаю пісні, танцювали і дивились виставу. Розказували вірші – і отримували подарунки, про які мріяли весь рік.

Свято Миколая у Карітасі Львова розпочалось ще 18-го грудня з несподіваного подарунку для дітей: дня катання на конях від іпоцентру. Діти спілкувались із тренерами, дізнавались більше про верхову їзду та характер коней, отримали заряд позитивних емоцій. 19-го грудня свято Миколая відзначили у дошкільному закладі львівського Карітасу, подарунки отримали також діти та підлітки соціального центру та молодь з особливими потребами. Школярам з проекту «Мобільна робота з молоддю», щоб отримати подарунки, довелось згадати і розповісти всім про добрі вчинки, які вони зробили цього року. Миколай похвалив кожного за прагнення бути кращими, добрішими, милосерднішими. Цьогоріч працівникам Карітасу Львів вдалося здійснити мрії 150 підопічних та подарувати кожній дитині те, про що вона просила Миколая у своєму листі.

Діти з центру «Разом Сильніші», що в Дрогобичі, підготували для Миколая театральну сценку. Святий, який завітав до підопічних Карітасу, уважно слухав дитячі молитви та вірші, вручив усім подарунки. Свято продовжилось виступом учасників центру «Дивовижні Долоні», до зустрічі з Миколаєм також долучились учасники клубу літніх людей. Впродовж святкових вихідних працівники Карітасу організовували в Дрогобичі свято для малозабезпечених та дітей-сиріт, яким вручили близько 200 подарунків. 

Тим часом у Тернополі діти з малозабезпечених, багатодітних, кризових сімей, а також діти вимушених переселенців мали можливість отримати святкові подарунки, котрі містили в собі смачні солодощі та якісні канцтовари. Спільними зусиллями благодійників та жертводавців,було сформовано 500 пакунків.

Не оминув святий Миколай також і людей похилого віку підопічних Тернопільського Карітасу – їм, як нікому, потрібне наше тепло та турбота. Старенькі люди, як малі діти – радіють увазі.

 

Categories: Новини

Залишити відповідь