Image

В Маріуполі відкрився багатофункціональний соціальний центр «Простір підтримки»

0 Comments

Маріуполь було обрано одним з чотирьох міст України, в якому Карітас України, за підтримки Карітас Німеччини та Федерального міністерства з економічної співпраці та розвитку Німеччини (BMZ) вирішили реалізувати проект «Створення Багатофункціональних соціальних центрів з питань подолання кризи та самодопомоги для осіб та громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні».

«Простір підтримки» надаватиме послуги як переселенцям зі сходу, так і представникам місцевих громад, які знаходяться у важких життєвих обставинах. Одним з напрямків роботи буде підтримка місцевих ініціатив, волонтерських проектів, спрямованих на розвиток місцевих громад та підвищення суспільної адаптації переселенців. Робота буде здійснюватися стаціонарно та мобільними групами, які будуть виїжджати до буферної зони.

На урочистий захід було запрошено понад 100 осіб, серед яких міський голова Маріуполя Вадим Бойченко, генеральний консул Німеччини Вольфганг Мессінгер, генеральний секретар Карітасу України Дзвенислава Чайківська, представник Карітасу Німеччини в Україні Біргіт Кухта та Екзарх Донецький УГКЦ Владика Степан.

З привітальним словом виступила Генеральний секретар Карітасу України, пані Дзвенислава Чайківська: «Маріупольці, я хочу, щоб цей центр став для вас тією домівкою, в яку ви можете прийти з радістю, з сумом, з проблемами. Тут ви можете поділитись та підтримати одне-одного. Хочу побажати вам, щоб цей дім був для вас тим місцем, де збуваються ваші мрії, де закладаються нові ідеї та ініціативи. Я хочу, щоб ви цінили цю будівлю, як щедрий дар наших партнерів та наших друзів – таких самих простих німців, які зі своїх зарплат та пенсій складали ці маленькі пожертви для того, щоб зібрати необхідну суму і для того, щоб подарувати нам можливість мати такий центр. Цінуйте це, вкладайте, примножуйте і діліться».

Генеральний консул Федеративної республіки Німеччина в м. Дніпро Вольфганг Мессінгер зазначив, що для нього це особлива честь та радість відсвяткувати разом з присутніми відкриття центру Карітас.

«Мої щирі вітання усій команді отця Ростислава, яка декілька місяців сумлінно працювала над реалізацією цього проекту. Представники Федеративного уряду Німеччини раді, що мають можливість фінансово підтримати таку потрібну та важливу діяльність Карітасу України. Карітас не лише успішно працює з дітьми, молоддю, сім’ями, людьми похилого віку та надає важливу психологічну підтримку, Карітас також проводить активну діяльність щодо мирних ініціатив та питань примирення. Новий центр не лише допомагатиме ВПО, він також буде завжди відкритий для всіх мешканців Маріуполя та прилеглих територій, які потребують допомоги», – додав Вольфганг Мессінгер.

За словами консула, для підтримки проектів Карітасу в Східній Україні в 2018-2019 рр. урядом Німеччини було виділено 2,5 мільйона євро.

В рамках заходу була урочисто перерізана стрічка на вході в центр і пройшов молебень з освітленням будівлі. Гості мали можливість ознайомитись з розташуванням кабінетів, дитячих кімнат та інших приміщень.

Отець Ростислав Спринюк, директор Карітасу Маріуполь, розповів гостям, що в новому центрі сім’ї, що опинились у кризових ситуаціях, можуть знайти підтримку 40 профільних фахівців.

«Переселенці і городяни отримають консультації у психологів, юристів, медиків тощо. В центрі можна буде залишити до 20 дітей, поки батьки займаються працевлаштуванням, оформленням документів для отримання соціального житла або консультуються з юристами», – прокоментував подію о. Ростислав

Новий центр знаходиться за адресою: м. Маріуполь, провулок Банний 4.

Відкриття багатофункціонального соціального центру «Простір підтримки»

https://www.facebook.com/caritas.ukraine/videos/vb.312164434215/10156471741369216/

Categories: Новини

Залишити відповідь