В Маріуполі стартує дворічний соціальний проект

Команда Карітасу Маріуполь із радістю повідомляє про старт нового соціального проекту, для мешканців буферної зони Донецької області України «Model usług społecznych i opieki zdrowotnej w obwodzie donieckim na Ukrainie» («Модель соціального обслуговування та медичної допомоги в Донецькому регіоні України»).

Дворічний проект фінансується в рамках програми допомоги Ministerstwa Spraw Zagranicznych (Міністерство Закордонних Справ) Республіки Польща , під координацією FUNDACJA MOST SOLIDARNOŚCI Республіки Польща та Благодійним Фондом «Карітас Маріуполь».

Головними цілями мультифункціонального проекту є покращення якості життя людей з обмеженими можливостями по віку або з інвалідністю, в селах постраждалих від військового конфлікту, надаючи їм послуги домашньої опіки.
Усього таких людей буде 150.

Також буде навчено та надано сертифікати 50 опікунам, а половині з них в кінці 2020 року буде наданий грант для створення власного сервісу опікуна!

Більше того!

Кожний опікун отримає юридичну ,бухгалтерську та психологічну підтримку!

Також проектом передбачено створення на базі Карітасу Маріуполь первинної амбулаторії для роботи сімейних лікарів в рамках медичної реформи.

Додаткова фінансова підтримка жителів сільського району задіяних в системі опіки, дасть джерела поліпшення матеріального стану сімей-опікунів, а також вони отримають нові навички з надання першої долікарської допомоги й дізнаються принципи та методики домашнього догляду за тяжкохворими людьми.

Перший етап проекту включає двомісячне навчання залучених людей в якості опікунів.

Команда психологів, соціальних працівників, медпрацівників та юристів фонду Карітас, а також фахівці Червоного Хреста України, передадуть свої знання та практичні навички , які необхідні для якісної і безпечної роботи персоналу, зайнятого в наданні соціальних послуг з домашньої опіки.

А вже з серпня 2019 р. опікуни приступлять до праці і будуть доглядати найбільш потребуючих.

Метою цього проекту та проектів Карітасу України є всебічне надання соціальної допомоги, кінцевою метою якої є стійкість людини та громади, повернення до нормального та гідного життя і створення активного громадського суспільства, яке буде усвідомлювати свою важливість у житті громади та свою відповідальність за її розвиток й надання кваліфікованої допомоги соціально незахищеним верствам населення.