Image

В Маріуполі провели захід психосоціальної підтримки для вихованців дитячого будинку

0 Comments

Напевно кожен з нас про щось мріє і чогось дуже-дуже сильно хоче. А як зробити так, щоб мрії і бажання збувалися? Як прискорити процес досягнення цілей? Допомогти в цьому може спеціальна карта, яка виконує мрії!

В останній день літніх канікул психологині проекту “Зміцнення_Соціальної_Згуртованості” Карітасу Маріуполь Анна Чепелева та Людмила Хоцкая провели захід психосоціальної підтримки для вихованців дитячого будинку «Центр опіки» – «Від мрії до дії».

Обговорення значення мрій та бажань є дуже важливо в житті кожної людини, а для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування ця тема зовсім особлива.

На зустрічі спеціалісти проекту обговорили з присутніми значення мрій та бажань в житті кожного з нас, їх відмінність від цілей. Була проведена робота щодо визначення загальнолюдських цінностей, які існують у суспільстві, та виокремлення особистісних, що є важливими для власного життя.

З метою сприяння побудові життєвої перспективи на символічному рівні учасники були ознайомлені з технікою створення карти візуалізації бажань та кожен з них виготовив для себе власну. Багато з учасників після складання власної карти відзначили, що їм було достатньо складно формулювати власні бажання та мрії, бо вони про них або не думали, або їх на стільки багато, що складно було визначити для себе пріоритетні. Тому саме створення карти бажань надало можливість учасникам побачити різні сфери свого життя та попрактикуватися у формулюванні бажань згідно власних цінностей.

Учасники заходу відмітили, що отриманні знання та навички наддадуть їм можливість більш усвідомлено творити змістовне, плідне та щасливе життя згідно власних цінностей.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь