В Маріуполі підлітків вчать фінансовій грамотності

В межах проєкту «Зміцнення місцевої самоорганізації та соціальної згуртованості громад у східному та південному регіонах України», що діє на базі БФ «Карітас Маріуполь», спеціалістами Карітасу Маріуполь на регулярній основі проводяться тематичні семінари, тренінги, networking зустрічі, бізнес-школи.

Особливу увагу фахівці приділяють такій темі як фінансова грамотність.

Після проведення низки тренінгів з фінансової грамотності бізнес-тренеркою Ларисою Петровою та консультантом з питань самозайнятості Андрєм Щебітченко в Маріупольському Електромеханічному Технікумі, ініційованих викладачами Александрою Супрунюк та Дар’єю Дьоміною, відбулися наступні події.

Сформувалася команда активних студентів – Дмитро Гуцело, Анастасія Балинська та Богдан Казанцев, які прийняли рішення допомогати своїм одноліткам розібратися з темою фінансової грамотності.

Таке рішення прийнято через загальний низький рівень фінансової грамотності, що спостерігається не тільки в Україні, але й в більшості країн. Цей фактор став, якщо не безпосередньою причиною кризи, то принаймні одним із її обтяжливих чинників.

Для того, щоб підвищити рівень фінансової грамотності населення та поліпшити модель управління фінансами з метою створення капіталу, наші студенти стали учасниками проєкту «UPSHIFT Україна» у Маріуполі, який реалізується за підтримки Європейського Союзу.

Під керівництвом ментора Наталі Степнової презентовано проєкт «Школа фінансової грамотності «Wow money», результат – отримано фінансування!

Надалі в роботі команди першочергова увага приділятиметься вихованцям шкіл-інтернатів, дитячих будинків та дітям, які проживають в складних життєвих ситуаціях, а також всім бажаючим підліткам. Їх ознайомлять з основам фінансової грамотності. Просто та зрозуміло розтлумачать, що таке депозит, кредит, фінансова подушка безпеки, активний та пасивний дохід.

Ці всі знання закріпляються на практиці завдяки ігри-тренінгу «Життєвий капітал».

Можемо пишатися нашим підростаючим поколінням, вони дійсно майбутнє нашої країни!