Image

В Карітасі Волинь з дітьми займаються за допомогою новітньої методики

0 Comments

В Центрі для дітей та сімей Карітасу Волинь відбуваються заняття з дітьми за допомогою новітньої методики СООП (самоорганізований освітній простір).

Координатор проекту Вікторія Скриннікова та соціальний педагог Тетяна Галицька впроваджують інноваційну методику в роботі з дітьми. Відбулося вже 3 таких заняття.

Метою є заохотити та навчити дітей використовувати сучасні технології з користю, також знаходити достовірну, правдиву інформацію у безкінечному просторі інтернету.

На перших заняттях учасники шукали відповіді на великі питання: «Що станеться зі світом, якщо зникне інтернет?», «Навіщо потрібно спати?», «Чому виникає конфлікт?». Такі питання не мають однозначної відповіді, їхньою метою є спонукання до обговорень і дискусій. Вони заохочують дітей пропонувати ідеї, спільно працювати в команді, використовувати аргументи і критично мислити.

Через СООП діти навчаються орієнтуватися в інформаційному потоці, критично й системно мислити, логічно обґрунтовувати свою позицію, висловлювати власну думку, розвивають креативність, лідерські здібності, удосконалюють навички спілкування та самопрезентації.

В рамках програми, діти отримують підтримку для формування психологічної стійкості, критичного мислення, розвитку креативності, комунікаційних здібностей, тобто ті навички, які необхідні в 21 ст. Діти захоплено чекають продовження.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь