Image

В Карітасі Київ пройшов тренінг “Юридичні основи захисту внутрішньо переміщених осіб”

0 Comments

7 листопада Простір підтримки Карітасу Київ спільно з Громадською організацією Донбасс SOS організували та провели тренінг «Юридичні основи захисту внутрішньо переміщених осіб».

Цей захід покликаний надати внутрішньо переміщеним особами комплекс знань з юридичних основ, які є найбільш актуальними для цієї категорії осіб.

Варто зазначити, що фахівці Донбасс SOS доволі ґрунтовно підготувались до тренінгу. Вони виокремили наступні блоки питань, які хвилюють ВПО: особливості пенсійного забезпечення, соціальні виплати, документування, перетин лінії зіткнень, звернення до суду за захистом порушених прав, можливість та порядок відновлення втраченого судововго провадження.

Тренінг проходив у діловій атмосфері. Питання, які хвилювали бенефіціарів Карітасу Київ, зразу ж скеровувались тренерам. Очевидно, що захід приніс бенефіціарам неабияку користь.

Благодійний фонд Карітас Київ висловлює вдячність Громадській організації Донбасс SOS за проведення тренінгу на високому рівні, зокрема дякуємо тренерам:

Артемові Фоменко, юристові з надання вторинної правової допомоги ГО «Донбас СОС»;

Наталії Юрловій, юристові-аналітику ГО «Донбас СОС»;

Михайлові Фоменко, юристові Гарячої лінії ГО «Донбас СОС»;

Віолетті Артемчук, координаторові Гарячої лінії ГО «Донбас СОС».

Дана ініціатива була проведена в межах проекту «Створення багатофункціональних соціальних центрів з питань подолання кризи та самодопомоги для осіб та громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні», за підтримки BMZ та DCV.

Categories: Новини

Залишити відповідь