Image

В Карітасі Дніпро жінок навчать блогерству та відстоюванню своїх прав

10 липня в Дніпровська Центральна міська бібліотека представники Карітасу Донецьк в м. Дніпро презентували проект з гучною назвою «Голос жінки має силу».

Метою проекту є навчання жінок блогерству та створення платформи для комунікації жінок-лідерів задля відстоювання інтересів внутрішньо переміщених жінок, адвокації та висвітлення резонансних справ (завдяки блогам) на міському, регіональному та загальноукраїнському рівні.

Учасники проекту шукають і готові взятись за декілька судових справ та завдяки висвітленню їх у блогах позитивно впливати на хід розгляду цих справ.

«Проблеми у кожному регіоні приблизно однакові. Коли про одні й ті самі питання починає говорити вся Україна, це має неймовірно потужний вплив! Ми віримо, що об’єднані блогерки – це потужна рушійна сила. Наразі в Дніпрі та області нам необхідно виокремити судові справи та долучити блогерів до висвітлення процесу їх опрацювання, це неодмінно має покращити очікувані результати по цих справах, побудувати кращий діалог між владою та громадськістю»,  зазначила Юлія Панченко, координатор проекту від Human Rights Foundation in Ukraine.

Під час круглого столу представники місцевого самоврядування, правозахисних та благодійних організацій визначили коло гострих питань, що потребують висвітлення та найбільшої уваги з боку громадськості.

«Саме для вирішення проблем, що всіх нас єднають, Карітас планує стати центром взаємодії між потребуючими правового захисту особами та правозахисними організаціями. Ми шукаємо активних людей, що прагнуть до дії, які можуть довести, що голос жінки дійсно має силу!»,  наголосив представник благодійного Карітас Донецьк у м. Дніпро, Хоменко Вадим.

Проект передбачає також проведення дводенних тренінгів з блогерства та адвокації, що заплановані Карітасом на початок серпня.

Головний акцент проекту –  виконання приписів ООН Резолюції 1325.
В межах проекту «Голос жінки має силу» за фінансової підтримки «Institut für Auslandsbeziehungen», МЗС Німеччини та у співпраці з Фундація прав людини/Human Rights Foundation Ukraine www.uhrf.org

Categories: Новини

Залишити відповідь