В Карітас Маріуполь стартував новий проєкт від Українського Гуманітарного Фонду ООН

В БФ «Карітас Маріуполь» стартував новий проєкт від Українського Гуманітарного Фонду (УГФ) ООН

Проєкт має назву “Надання багатосекторальної допомоги з опорою на ринки та громаду найбільш вразливим особам похилого віку, які живуть уздовж лінії зіткнення, для забезпечення подолання ними наслідків тривалої кризи на сході України”.

На основі оцінки потреб, проєктні заходи забезпечать гострі потреби бенефіціарів у гігієнічних та медичних послугах, а також покращать санітарні умови для людей похилого віку.

Проєкт охоплює села Волноваського району (с. Миколаївка та с. Новогнатівка) та надасть допомогу людям похилого віку, які проживають у сільській місцевості на відстані 0–5 км від лінії розмежування та потребують послуг домашньої опіки, забезпечить гігієнічними наборами найбільш вразливі верстви населення та забезпечить доступ до необхідної інфраструктури.

Завдяки транспортним послугам, що будуть надаватися проєктом, бенефіціари отримають доступ до основних інфраструктурних об’єктів (в першу чергу закладів охорони здоров’я).

На даний час в рамках проєкту  “Надання багатосекторальної допомоги з опорою на ринки та громаду найбільш вразливим особам похилого віку, які живуть уздовж лінії зіткнення, для забезпечення подолання ними наслідків тривалої кризи на сході України” Карітас Маріуполь розвиває послугу «Домашня опіка» в с.Новогнатівка Волноваського району Донецької області.

Визначились з працівниками-опікунами, які пройшли дводенне навчання послугам домашної опікі у м.Святогірськ.

Потім, по приїзду до с.Новогнатівка, провели робочу зустріч, де виявили найбільш вразливих людей. А саме – осіб з особливими потребами, тяжкохворих, самотніх людей похилого віку (60 років +).

А вже зараз наші працівники приступили до реалізації послуг по домашної опіці.

В с. Миколаївка розташован штаб проєкту. Там працює наш соціальний працівник, яка координує активістів-опікунов та надає допомогу більш вразливому населенню похилого віку. Задля організації штабу були закуплені та привезені меблі, оргтехніка та необхідні канцелярські товари.

Наші 4 активіста-опікуна вже протягом двох неділь реалізують послугу «Домашня опіка» в с.Новогнатівка Волноваського району Донецької області. У кожного активіста по 6 бенефіціарів. Таким чином в нас під опікою 24 найбільш вразливі особи похилого віку.

Робота кипить. І вже є позитивні відгуки від наших «підопічних»!

Проєкт реалізується за підтримки Карітасу україни та УГФ ООН і охоплює вразливі категорії населення, а саме: особи з особливими потребами, тяжкохворі; самотні люди похилого віку (60 років +); багатодітні сім’ї; самотні батьки та особи з мінімальним доходом.