Image

В Кам’янському відбулася зустріч представників християнських конфесій та деномінацій

0 Comments

9 грудня 2019 року, з ініціатви Благодійного фонду «Карітас Кам’янське», відбулася зустріч представників християнських конфесій та деномінацій, щоб поспілкуватися на тему «Соціальне служіння християнських спільнот у м. Кам’янське».

У заході взяли участь представники 13 різних християнських спільнот, серед яких: настоятель Свято-Покровської Козацької Церкви ПЦУ о.Феодосій Алісов з волонтером п.Юрієм Норохою, протоієреї з Кам’янської єпархії Української Православної Церкви о.Роман Романенко та о.Генадій Чередник, пастор Максим Стрєльцов з християнської церкви «Емануїл» (лівобережна філія), настоятель парафії Св.Миколая Римо-Католицької Церкви брат Адам Врубель, настоятель лівобережної парафії Матері Божої Неустанної Помочі УГКЦ о.Михайло Неїжмак, пастор християнської церкви «Месія» Володимир Зайцев, пастор церкви «Джерело спасіння» Анатолій Филипчук, єпископ Церкви «Адвентисти сьомого дня» Данило Буз.

Крім настоятелів, священиків та пасторів були інші представники християнських спільнот, які виконують соціальне служіння. Зокрема, диякониса Людмила Якунькіна була делегаткою від правобережної філії церкви «Емануїл», християнську церкву «Добра звістка» представила Світлана Талда, місіонер з Мексики Мартін Корона розповів про міжнародну асоціацію «Бетель», представниками від «Церкви Христа» були Руслан і Марія Кравчук та Станіслав Назаренко.

Метою зустрічі став обмін досвідом між конфесіями про соціальні ініціативи, які втілює в життя кожна з них.


Учасники одноголосно підтримали пропозицію розпочати обговорення теми з молитви «Отче наш», після чого із вступним словом до присутніх звернувся настоятель парафії Преображення Господнього та директор БФ «Карітас Кам’янське» о.Ігор Пагулич, акцентувавши на важливості спілкування і взаємодії християнських спільнот, зокрема у сфері соціального служіння.

Кожен з присутніх мав можливість поділитися методами та формами соціального служіння, які впроваджує їхня спільнота, показати презентації, фото- та відеоматеріали.

Представники християнських спільнот міста жваво обмінювались досвідом про підтримку сімей і дітей в СЖО; обіди для безхатченків; працю з узалежненими людьми; відвідини хоспісу, колонії, інтернатів та притулків для дітей; духовну та матеріальну підтримку військових, склади одягу, допомогу важкохворим. А найголовнішим в цьому присутні вбачали відновлення гідності людини, яка є дитиною Божою незалежно від найважчих обставин її життя. Звучали цінні думки, що, допомагаючи іншим, часто доводиться долати себе, однак це наповнює радістю серця тих, хто служить.


Отець Ігор Пагулич, настоятель Парафії Преображення Господнього УГКЦ і директор БФ «Карітас Кам’янське», відзначив цінність зустрічі і різноманіття служінь християнських спільнот міста. «Дякую всім, що прийшли, – підкреслив о. Ігор. – Всі ми робимо справу Ісуса Христа. Вдячний, що поділилися своїм досвідом і думками».

Після обговорення і ділення досвідом присутні поміркували про те, як християнські громади можуть взаємодіяти в соціальній сфері. Було вирішено, що можна робити спільні молитовні заходи; добре було б частіше збиратися на духовній раді для обговорення соціальних проблем, приймати спільні рішення для покращення духовної атмосфери в місті.

Налагодження більш тісного контакту з місцевою владою допомогло б врегулювати деякі соціальні проблеми. Спільні акції, як от хода за сімейні цінності, могли б об’єднати людей. А також пропонували створення бази даних християнських спільнот з обміну можливостями для надання допомоги людям.

Деякі учасники заходу поділились враженнями.
Настоятель Свято-Покровської Козацької Церкви ПЦУ, о.Феодосій Алісов:
«Як для першої ознайомчої зустрічі – дуже добре. Слід зауважити гарну організацію зібрання. В подальшому, вважаю, кожному з нас добре було б перейняти досвід, методи, плани соціального служіння один в одного».
Представник «Церкви Христа», Руслан Кравчук:
«Це дуже важлива зустріч представників християнських спільнот міста. Вважаю, що треба їх робити регулярно. На такій зустрічі ми можемо ділитися думками про сьогодення. І хоча я знав представників майже всіх спільнот, але нюанси служіння мені відкрилися саме при обговоренні».
Настоятель Парафії Матері Божої Неустанної Помочі УГКЦ, о. Михайло Неїжмак:
«Такі зустрічі дуже потрібні, – зазначив настоятель Парафії Матері Божої неустанної помочі УГКЦ. – Ми робимо щось різне, щось схоже, але мета у нас одна – служіння людям» .

Categories: News | Новини

Залишити відповідь