Image

В Івано-Франківську відбулася конференція «ВІЛ/СНІД – міський феномен»

0 Comments

Синдром набутого імунодефіциту або, як кажуть в народі, – ВІЛ/ СНІД. В Івано-Франківську відбулася дводенна конференція за участі обласних та іноземних фахівців. Її організував міський благодійний фонд Карітас спільно з Карітасом Відня.

Тема нинішньої зустрічі – перспектива подолання епідемії до 2030 року, ефективні та сталі методи подолання інфекції в Україні.

Обласна клінічна інфекційна лікарня уже близько 20-ти років проводить лікування та підтримує життя ВІЛ- інфікованих пацієнтаів. За офіційними даними в області кількість хворих зростає. Та незважаючи на невтішну статистику, медицина прогресує. Фахівці переконують, наразі у медзакладах достатня кількість ліків. Відтак для збереження власного життя закликають пройти профілактичне обстеження на наявність чи відсутність інфекції.

Не бути самотнім під час хвороби – на цьому наголошує духовенство. Адже впоратися з недугою наодинці, без підтримки, набагато складніше.

На базі благодійного фонду Карітас Івано-Франківськ діє комплекс соціальних послуг в регіоні для ВІЛ-інфікованих дітей та дорослих, який сприяє покращенню якості їхнього життя.

Categories: News | Video | Відео | Новини

Залишити відповідь