Image

В Івано-Франківському Карітасі дітям вимушених переселенців допомогли теплим одягом і взуттям

0 Comments


15.10.2014, Івано-Франківщина
Івано-Франківський Карітас та інші 8 спеціалізованих центрів у Києві, Одесі, Харкові, Львові, Коломиї, Нововолинську, Дрогобичі, Сокалі продовжують опікуватися малозабезпеченими вимушеними переселенцями з Криму та сходу України. Близько 3000 людей перебувають під постійною опікою місцевих Карітасів з травня. А з настанням холодів дедалі більше родин із дітьми просять допомогти придбати теплий одяг та взуття.

Саме тому Карітас Івано-Франківськ УГКЦ нещодавно віднайшов та реалізував партію допомоги на суму 42.050 гривень. В першу чергу допомогу виділили багатодітним родинам та неповним сім’ям з числа переселенців: за фінансової допомоги Міжнародної організації з міграції вдалося закупити новий одяг та взуття для 58 дітей з Криму та сходу України.



Ми дуже вдячні нашим жертводавцям і також працівникам Карітасу, які працюють для того, щоб допомогти переселенцям. Іде зима, а вони з дому поїхали, не збираючись у довгу подорож — хто що мав при собі. Більшість ж і не думала, що покидають дім на такий тривалий період часу. І що важко особливо: ніхто досі не розуміє, скільки триватиме цей жах.

Тому робимо усе можливе, щоб дати можливість людям пережити ці страшні часи, коли їм довелося залишити свої домівки. Щоб не говорили про переселенців (бо ми сьогодні чуємо різне), людина повинна давати, допомогати і робити щасливими інших людей. Це нікуди безслідно не зникне”, — зауважує о. Володимир Чорній, директор івано-франківського Карітасу.

Ельвіра, яка залишила рідний дім у Сімферополі і приїхала до Франківська з чоловіком та 4 дітьми, каже, що збиралися в дорогу дуже швидко. Про теплі речі тоді весною взагалі не подумали, бо мали надію повернутися додому невдовзі. “Зараз розуміємо, що повернутися найближчим часом не вдасться. Дуже вдячні Карітасу, який допомагає нам продуктами, дитячим харчуванням. Коли донька тут лягала на операцію в лікарню, нам придбали медикаменти. А тепер допомогли теплим одягом та взуттям. Чоловік влаштувався водієм на Харчосмаковій фабриці, зарплата невелика і ми майже всю її віддаємо за оренду житла, щоби вдягнути дітей. Тому власними силами дуже складно вижити”, — розповідає переселенка з Криму.

Підхід Карітасу України до опіки переселенцями є індивідуальним і передбачає скурпульозну оцінку їх потреб. Увага зосереджена на найбільш потребуючих: насамперед це вагітні жінки, багатодітні сім’ї, сім’ї з інвалідами та неповносправними, пенсіонери. Працівники Карітасу не дублюють послуг, які надають інші організації, служби, ініціативи – натомість ми співпрацюємо і об’єднуємось заради оптимальної допомоги вимушеним переселенцям. Ціллю є допомогти кожному знайти способи облаштувати своє життя у нових умовах.

Місцевий Карітас впродовж останніх півроку забезпечує переселених осіб продуктовими (в тому числі дитячим харчуванням) та гігієнічними наборами, частково оплачує їхнє проживання, якщо вони в крихових ситуаціях, сім’ям із школярами допоміг відповідним приладдям. А зараз найважливішим є пошук ресурсів на придбання теплого одягу і взуття.

Відтак Карітас Івано-Франківськ УГКЦ просить матеріальної та фінансової допомоги в усіх, хто може відгукнутись. Звертатись:
вул. Крихівецька, 102
76000 с. Крихівці, м. Івано-Франківськ
тел.: +38 (0342) 77 99 89
e-mail: caritas-ivano-frankivsk@ukr.net

Categories: Новини

Залишити відповідь