Image

В Івано-Франківській області молоді з інвалідністю нададуть можливості для розвитку та самореалізації

0 Comments

Проект Карітасу України скеровано на надання допомоги 8 створеним та 4 новим громадам з метою покращення інтеграції людей з інвалідністю в суспільство в Івано-Франківській області.

Проект реалізовуватиметься до лютого 2019 року.

Загальна мета проекту: створити середовище для соціальної інклюзії і інтеграції дітей/молоді з інвалідністю
Завдання проекту:
1. Покращити розуміння та сприйняття стосовно прав та можливостей дітей/молоді з інвалідністю, та можливих змін на місцевому рівні серед батьків, членів громад та державних представників;
2. Покращити рівень якості надання послуг дітям та молоді з інвалідністю.

Цільова група: діти і молодь з інвалідністю, які проживають в сільській місцевості.
Непрямі бенефіціари проекту: волонтери, батьки дітей з інвалідністю, мешканці місцевих громад, студенти, семінаристи, парафіяни місцевих громад.

Карітас Івано-Франківськ проводить діяльність по адвокації з 2013 року.
За цей час в області створено 8 структур груп взаємопідтримки для дітей /молоді з інвалідністю.
Діяльність цих груп об’єднано однією метою – інтеграція в суспільство, самореалізація і підтримка батьків та родичів людей з інвалідністю.
Реалізація проекту скерована на життєздатність структур груп самопідтримки і сприяння спроможності організації.

Результати на тепер:
Впродовж звітного періоду командою Карітасу Івано-Франківська була організована робота, скерована на створення умов для соціального включення та інтеграції молодих людей з особливими потребами у суспільстві.
Завдяки реалізації проекту було забезпечено сталість роботи груп самодопомоги в Івано-Франківській області, а активності, які були організовані в період з березня по серпень 2018 року сприяли виконанню поставлених перед нами завдань.
Зокрема:
– покращилось розуміння та сприйняття на місцевому рівні серед батьків, громади щодо прав та можливостей людей з інвалідністю;
-спостерігаються зміни на місцевому рівні у відношенні до потреб людей з інвалідністю;
– започаткована робота 4 нових груп самодопомоги, в тому числі 2 ОТГ (Витвицька та Більшівцівська) Івано-Франківської області та на 2 парафіях УГКЦ в с. Радчата смт. Богородчани, які визнали потребу в організації місця для дозвілля, спілкування та надання соціальних послуг для дітей та молоді з інвалідністю пріоритетом.

Продовження діяльності груп самодопомоги сприяє покращенню рівня якості надання соціальних послуг для 207 людей з інвалідністю в 11 групах самодопомоги, в тому числі в 7 групах, які продовжують роботу, та в 4 новостворених.

Робота ведеться в рамках проекту «Активація громад у наданні послуг дітям та молоді з інвалідністю» за фінансової підтримки CNEWA CANADA.

Categories: Новини

Залишити відповідь