Image

В Харкові відкрилась фотовиставка «Почуй мій голос 2.0»

0 Comments

11 травня 2019 року в колонній залі Харківської філармонії відкрилась фотовиставка «Почуй мій голос 2.0». Експозиція присвячена Дню Матері, що відзначається в Україні у другу неділю травня, й представила портрети тих, чиє життя назавжди змінила війна, жорстоко забравши їхніх дітей — Героїв.

Колись, кожна з них раділа вагітності, з трепетом очікувала народження малюка, годувала, не спала ночей, раділа першим словам, крокам, успіхам… Вела стежиною життя свій найдорожчий скарб… А сьогодні, лишилися лиш спогади, які мовчки промовляють до нас із портретів. Усе, що неможливо передати словами, ви побачите в їхніх очах.

На виставці також представлені портрети дружин загиблих Героїв, що були презентовані у лютому 2019.

Загалом тут 29 портретів матерів та 28 портретів дружин, чиє життя назавжди змінила війна, бо на Донбасі загинули їхні сини та чоловіки.

Ці світлини відвідувачі філармонії зможуть побачити в колонній залі протягом місяця, розповіла координатор проектів Карітас Харкова Марина Краснова: “Сама ідея показати цих жінок виникла ще восени того року. Ми починали фотографувати дружин і після цього вирішили продовжити і відзняти ще матерів. Фотовиставку ми готували місяць бо в нас не було багато часу. Матерів ми відзняли на урбанистичному пейзажі – це була одна із задумок авторів, щоб показати, що ці жінки живуть поруч з нами”.

Захід організований Карітасом Харкова в партнерстві з громадською організацією «Всеукраїнське об’єднання рідних загиблих, безвісти загиблих захисників України» та Харківською філармонією.

Categories: Новини

Залишити відповідь