Image

В Дніпрі стартував проект “Голос жінки має силу-2019”

0 Comments

11 березня 2019 р. у м. Дніпрі, в Центральній міській бібліотеці, відбулась презентація проекту «Програма з відновлення миру та діалогу для внутрішньо переміщених жінок «Голос жінки має силу-2019».

Захід пройшов у форматі круглого столу. В ньому взяли участь Генеральний консул Німеччини в Донецьку, м Дніпро Вольфганг Мессінгер, директор БО «БФ «Карітас Донецьк» у м. Дніпро отець Василь Пантелюк, які зазначили важливість залучення жінок до процесів миротворчості для ослаблення напруженості і пом’якшення конфліктів у суспільстві.

Керівники громадських організацій, журналісти, блогери, громадські діячі та інші зацікавлені особи, що були присутні на презентації, дізнались про дієвість сучасних методів громадської активності – блогерства, засобів медіа та арт-терапії.

Слоган проекту: «Мистецтво може відкрити будь-які двері та пройти через будь-які бар’єри».

Його презентував керівник Громадської організації «Фундація прав людини» Євген Фомін.
Зокрема, він розповів про навчальні заходи та активності, що передбачені проектом: тренінги, тематичні блог-кафе та арт-події. Зазначив, що жінки блогери зможуть навчитись доступно та цікаво висловлювати свої думки, знімати зрозумілий відеоконтент, користуватись сучасними IT-технологіями, використовувати бізнес-підходи при створенні та просуванні власного блогу тощо.


Учасники заходу дізналися про мету та завдання Програми, а саме:
• встановлення в суспільстві гендерної рівності як важливої умови сталого розвитку країни;

• залучення до миротворчих процесів широкої аудиторії за допомогою художніх виставок, драматичних театрів, вуличних вистав, відеоблогів та інших арт-форматів;

• ослаблення напруженості і пом’якшення конфліктів в суспільстві шляхом спільної творчої діяльності;

• підтримка місцевих органів влади і неурядових організацій, які працюють на місцях, для забезпечення політичної, соціальної та економічної ролі жінок у всіх суспільних процесах;

• розширення можливостей жінок і посилення їх голосів на місцевому рівні;

• забезпечення виконання в Україні умов резолюції Ради безпеки ООН 1325 і досягнення цілей сталого розвитку до 2030 року;

• створення простору для повноправної участі жінок зі всієї України (в тому числі, з непідконтрольних територій) у розв’язанні питань щодо відновлення миру й встановленням безпеки на національному рівні.

Зазначимо. що у 2019 проект буде реалізуватися в 8 регіонах — Закарпатська, Запорізька, Дніпропетровська, Київська, Одеська, Херсонська, Сумська та Чернігівська області.

Проект реалізується за підтримки Інституту міжнародних культурних зв’язків (Institut für Auslandsbeziehungen) і Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Categories: Новини

Залишити відповідь