Image

В буферній зоні відкрився «Центр дозвілля та допомоги»

0 Comments

З громадою селища Орловське, Донецької області, фасилітатор Карітасу Маріуполь працював протягом майже року. Під час об’єднання громади було багато перепон на шляху – безліч хаотичних ідей, заплутана документація, бюрократична тяганина під час створення громадської організації.

І ось, в травні ми з радістю взяли участь у відкритті цього невеликого, але вкрай важливого для селища соціального центру.

На відкритті була присутня представниця наших партнерів з Карітасу Німеччини – Біргіт Кухта. Саме завдяки грантовій програмі проекту, який підтримується Карітасом Німеччини та урядом Німеччини, громада Орловського отримала необхідні кошти для придбання техніки та проведення інтернету.

Активісти с. Орловське люб’язно запросили до себе дружні громади, з якими вони познайомилися під час спільних зустрічей громад Волноваського району, на базі Центру «Простір підтримки».

Люди почали розуміти, наскільки важливо об’єднуватися навколо спільних ініціатив, адже разом можна зробити куди більше, ніж поодинці.
Під час заходу активісти обмінювались думками, які ще проекти можливо впровадити в своїх осередках, ділилися досвідом про те, що вже встигли зробити на благо своїх громад.

Сам «Центр дозвілля та допомоги» відкритий для всіх мешканців Орловського, в ньому будуть проходити безліч різноманітних заходів, як для дітей, так і для дорослих. Тепер кожен мешканець матиме можливість скористатися доступом до мережі інтернет, зв’язатись зі своїми рідними, або просто пошукати необхідну інформацію. Навіть така банальна річ, як копія документів тепер доступна кожному, бо раніше люди мали їхати до міста.

Головне, що громада розуміє – навіть важке життя в буферній зоні не повинно бути перешкодою для змін у власному житті.

Ми бажаємо успіхів в реалізації всіх гарних ініціатив нашим громадам, та віримо, що коли небайдужі люди збираються разом, то для них немає нічого неможливого!

Відриття центру дозвілля та допомоги в с. Орловське Донецької області

Categories: Новини

Залишити відповідь