Image

В Бориславі відбувся круглий стіл за результатами діяльності адвокаційного проекту

0 Comments

Результати роботи дворічного проекту «Соціальний супровід та адвокація інтересів жертв тоталітарних режимів» було обговорено під час круглого столу, що відбувся в Карітасі Борилав 22 серпня 2019 року.

На зустрічі було підсумовано, що заходи в рамках проекту: а це і зустрічі поколінь, відвідини на дому, адвокаційні та інформаційні послуги значно покращили життя людей похилого віку, задовольнили їхню потребу в комунікації, увазі, підтримці, визнанні їхнього життєвого досвіду.

Можна сміливо стверджувати, що ця допомога була досить вагомою: на купівлю солодощів, фруктів, інших продуктів харчування під час відвідувань вдома було використано близько 57 тисяч гривень проектних коштів, на надання адресної допомоги у вигляді засобів догляду(підгузників, пеленок) було використано понад 100 тисяч гривень (а це близько 7, 5 тисяч підгузників).

Обговорюючи подальшу діяльність Карітасу в сфері надання допомоги людям похилого віку, які перебувають в СЖО, керівник напрямку Опіка вдома Оксана Сип’як поінформувала присутніх про ті послуги, які можна отримати в рамках їхнього проекту, та ті інформаційні матеріали, якими вони можуть поділитися щодо догляду за немобільними хворими людьми.

Підсумовуючи зустріч, волонтери, які допомагали Карітасу Борислав реалізовувати ці діяльності, висловили свою готовність і в подальшому всіляко допомагати Карітасу покращувати життя людей похилого віку — жертв тоталітарних режимів, та долучатися до різноманітних діяльностей та ініціатив.

Можливість допомогти ближньому — вже сама по собі нагорода, і це було основною тезою круглого столу.

Діяльності реалізовувались в рамках програми «Місце зустрічі — діалог» за фінансової підтримки німецького фонду «Память.Відповідальність.Майбутнє»

Categories: News | Новини

Залишити відповідь